Algemene Ledenvergadering annex contactavond NVLV: 23 oktober in Lunteren

Op dinsdag 23 oktober 2012 houdt het Netwerk Vitale Landbouw en Voeding een algemene ledenvergadering annex contactavond voor geïnteresseerden bij Cor den Hartog in Lunteren.
Locatie: De Schaapskooi, Grote Veenderweg 10, 6741 MC Lunteren (www.degrooteveen.nl).

Naast het kort bespreken van de verenigingsactiviteiten, willen we op deze avond ruimer ingaan op de volgende inhoudelijke onderwerpen:
  • Gaan we als NVLV de politiek gaan vragen om een volledig verbod op het gebruik van Roundup® en genetisch gemodificeerde gewassen en organismen (GMO's) in Nederland.
  • Intensievere samenwerking tussen het NVLV en verwante groepen zoals het VBBM (Vereniging tot Behoud van Boer en Milieu); St. Platform Aarde, Boer en Consument; en de Studiegroep Biologische Landbouw van het KLV (alumnivereniging van Wageningen Universiteit).

Na afloop van de ALV willen we korte (5 minuten) presentaties van NVLV-leden over hun activiteiten op het gebied van/ervaringen met duurzame landbouw. Deze sessies zijn bedoeld om elkaar te inspireren in de bedrijfsvoering en geïnteresseerden te informeren over resultaten in de praktijk.

De regelgeving is veelal deprimerend en remmend. Maar het bezoek van burgers op je bedrijf, die dankbaar zijn voor de producten die je levert omdat gezinsleden daarmee (nagenoeg) zonder medicatie van chronische klachten (astma, eczeem, autisme, ADHD, overgewicht en dergelijke) afkomen, daar doe je het voor.

De bedoeling is elkaar ideeën/ervaringen aan te reiken hoe de landbouw (weer) tot de spil van de samenleving te maken en burgers te betrekken bij het gebruik van de groene ruimte.

Programma

19:00-19:25 uur - Inloop met koffie, thee en koek
19:30-20:45 uur - Algemene Ledenvergadering
20:50-21:20 uur - Koffie/thee
21:25-22:00 uur - Korte presentaties (5 min) van aanwezigen over hun activiteiten op het gebied van duurzame landbouw*
22:05-22:25 uur - 'Speed date sessies' tussen aanwezigen
22:25-22:40 uur - Afsluiting van de avond
22:40-23:00 uur - Napraten (voor de liefhebbers)

*Als je een Vijf Minuten Presentatie wilt geven kan je deze op een USB-stick meenemen. Een laptop & videoprojector met scherm zijn in de zaal aanwezig. Er is ook een overhead projector voor sheets.

Doelgroep

Leden van het Netwerk Vitale Landbouw en Voeding, leden van verwante verenigingen zoals het VBBM, Platform ABC en de Studiekring Biologische Landbouw, en verder alle overige belangstellenden.

Kosten

De toegang is gratis voor de leden van het NVLV, VBBM, Platform ABC en de Studiekring Biologische Landbouw. Overige belangstellenden zijn van harte welkom op de avond, van deze aanwezigen stellen we een bijdrage van 5 euro per persoon op prijs (te betalen op de dag zelf).

Aanmelden

Graag opgeven uiterlijk maandag 22 oktober, bij voorkeur via dit online aanmeldingsformulier. Of stuur een e-mail met alle gevraagde gegevens naar info@netwerkvlv.nl.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven