Actrice Anne Wil Blankers en kleinzoontjes doen aftrap voor jubileumactie

Geitenboerderij vraagt zonnepanelen voor verjaardag

Biologisch-dynamische geitenboerderij De Ridammerhoeve in het Amsterdamse Bos bestaat volgend jaar 7 oktober 25 jaar. Klanten kunnen nu investeren in zonnepanelen voor de geitenboerderij en krijgen daarvoor tegoedbonnen voor producten van de geitenboerderij terug. Driehonderd panelen zijn er nodig om de geitenboerderij volledig zelfvoorzienend te maken. Actrice Anne Wil Blankers geeft zondag 7 oktober om 14:30 uur het startsein van de jubileumactie, samen met haar kleinzonen Timo (4) en Ravi (2).

Voor hun 25-jarig jubileum hebben boer Willem en boerin Corine van De Ridammerhoeve een grote wens: de volgende stap in duurzaamheid is echt groene energie, zelf opgewekt, met eigen zonnepanelen. En bezoekers en fans kunnen daarbij helpen: voor een zonne-investering van 125 euro krijgen zij voor 150 euro aan waardebonnen terug. Te besteden aan de biologische producten van de geitenboerderij. Zo hebben boer en bezoekers wederzijds profijt.

De Ridammerhoeve werd op 7 oktober 1988 feestelijk geopend en inmiddels is een hele generatie Amsterdammers en Amstelveners opgegroeid met de geitenboerderij: met de lammetjes die geiten werden en de geiten die allemaal mooie, biologische producten leveren zoals geitenmelk, geitenkaas en – ook dat hoort bij biologisch-dynamisch leven – geitenvlees.

Met 300 panelen is De Ridammerhoeve volledig zelfvoorzienend in hun elektriciteit. Warm water wordt al deels geleverd via de zonneboiler op het dak.

Het concept van investerende bezoekers in zonnepanelen voor de boerderij komt van BoerZOEKTBuur. Inmiddels zijn meer dan 25 boerderijen voorzien van zonne-energie dankzij hun klanten.

Adres De Ridammerhoeve: Nieuwe Meerlaan 104, Amstelveen (Amsterdamse Bos)

Over de jubileumactie

Klanten kunnen al voor 125 euro in zonnepanelen voor De Ridammerhoeve investeren. Daarvoor ontvangen zij zes waardebonnen van 25 euro, 150 euro in totaal. Per jaar kan 1 waardebon van 25 euro vrij besteed worden op De Ridammerhoeve.

Deze manier van cofinancieren is al eerder toegepast op biologische boerderijen zoals Stadsboerderij Almere en biologische boerderij De Hartstocht in Abcoude. Inmiddels doen er al 27 boeren mee Zo helpen bezoekers mee aan een verdere verduurzaming van boerderijen in Nederland.

Over Wij krijgen Kippen

De Ridammerhoeve is een initiatief dat mee doet met Wij krijgen Kippen: een grote groep bewoners, ondernemers, werknemers en ambtenaren in Amsterdam Zuid (en daarbuiten) die samen werken aan lokaal duurzaam energie opwekken.

Kijk hier voor meer informatie: www.wijkrijgenkippen.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven