'Kansen voor duurzaam ondernemen'

Minisymposium en open dag op biologisch melkveebedrijf Regihoeve

De Mergellandcorporatie nodigt u uit voor een minisymposium op 7 oktober over de
Kansen van duurzaam ondernemen. Het minisymposium wordt gehouden op biologisch melkveebedrijf Regihoeve in Reijmerstok. Het symposium vindt plaats tijdens de jaarlijkse open dag van Agrarisch Jongeren Kontakt.

Een bierbrouwerij, een belangenbehartiger voor dieren, een bank en een biologische agrariër zien de toekomst duurzaam positief. Graag vertellen zij over hun ervaringen en de mogelijkheden die zij zien.


Programma

Dagvoorzitter, Miranda Bemelmans

10:45 uur - Welkom door Jos Brands, voorzitter Mergellandcorporatie

11:00 uur - Gulpener Bierbrouwerij werkt enkel met lokale, duurzaam geproduceerde producten. Als enige in haar sector ziet zij haar afzet groeien. John Vrolijk is bedrijfsleider bij Gulpener en vertelt over de kansen van samenwerking, maatschappelijk verantwoord ondernemen en biologische productie.

De Dierenbescherming behartigt de belangen van alle dieren. Met een kritische blik en door een nauwe samenwerking met onder andere de agrarische sector bereikt zij resultaat. Peter Jens, voorzitter van Dierenbescherming Limburg legt uit hoe een goede behandeling van dieren ook een beter resultaat voor uw bedrijf betekent.

Triodos Bank is financier van positieve verandering. Daarom doet Triodos Bank alleen zaken met duurzame bedrijven en financiert zij alleen biologische landbouw. Niels Back, Sr. Relatiemanager en Daniël Povel, directeur Zakelijke Relaties geven achtergrond en toekomstperspectieven over de biologische landbouw, een sector waar Triodos Bank sinds haar oprichting in 1980 in investeert.

12:00 uur - Het biologisch melkveebedrijf en zorgboerderij van Resi, Guido en Marc Frijns staat open ter bezichtiging. Graag beantwoorden zij uw vragen en geven toelichting. Er zijn infostands over duurzame landbouw, activiteiten voor kinderen en een gezellig samenzijn (tot 17:00 uur).

Zondag 7 oktober 2012
10:45–13:00 uur
Regihoeve (Familie Frijns)
Groenstraat 1
6274 NE Reijmerstok

De Mergellandcorporatie is een samenwerkingsverband tussen agrariërs en natuurbeschermers in Zuid-Limburg en zet zich in voor een concurrerende, duurzame landbouw, in evenwicht met milieu, natuur en landschap. Na enkele jaren van inactiviteit wil het bestuur op dit moment haar, nog aanwezige, financiële middelen inzetten voor verdere verduurzaming van de landbouw in Zuid-Limburg.

Daarbij ondersteunt zij de volgende initiatieven:
  • Stimulering biologische landbouw
  • Onderzoeken van mogelijkheden realisatie van de EHS samen met landbouwers
  • Praktijknetwerk mechanische onkruidbestrijding
Bij voldoende animo wil de Mergellandcorporatie doorstarten.

Het Agrarisch Jongeren Kontakt is een bruisende vereniging van jonge mensen tussen de 16 en de 35 jaar. Een club voor jonge agrariërs en jongeren met interesse voor de agrarische sector. De boerderijkijkdag is een jaarlijks terugkerende activiteit van het AJK in Zuid Limburg.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven