Johan Verheye (veeteelt Warmonderhof) en Edgar Grunder (Biobakker) promoten ieder in hun eigen vakgebied de ontwikkeling van nieuwe Demeter-producten. Na een inspirerende ontmoeting tussen Johan en Edgar vroeg in dit voorjaar hebben ze de handen ineengeslagen om een nieuw vers broodproduct van Demeterkwaliteit te introduceren met Warmonderhof-graan van Johan voor heerlijk brood van Edgar.
Het moest een brood worden dat recht zou doen aan al het moois dat de Warmonderhof de biologische agrarische sector jaar in jaar uit brengt. Dit brood is vorige week tijdens de jaarlijkse Open Dag op de Warmonderhof geïntroduceerd. En met succes! In dit zachte desem brood zit de tarwe van Johan en een speciaal Demeter-ras rogge 'Lichtkornrogge'. Deze lichtgekleurde rogge met witte aren wordt geteeld door één van de 20 Demeterbedrijven met wie Edgar al jaren nauw samenwerkt. De rogge geeft een krachtige smaak aan het brood en geeft het een stevige bite zonder dat het smeuïge karakter verloren gaat
Voordat de uiteindelijke teeltkeuze voor dit graan gemaakt werd, moest er veel vakkennis tussen Edgar en Johan uitgewisseld worden. Wanneer je echt trouw bent aan de principes van de biologisch dynamische landbouw, dan kijk je heel grondig naar de specifieke eigenschappen van de grond, de omgeving, de klimatologische omstandigheden en naar wat het gewas nodig heeft om een topproduct te worden. Zo werd eerst overwogen om spelt te telen maar de rassen waarover Edgar in de lente beschikte vereisten allemaal een armere grond dan de rijke klei van Jan.
Omdat de Biobakker altijd op zoek is naar nieuwe authentiek rassen waarmee hij zijn assortiment blijft innoveren zal er deze herfst gezaaid gaan worden met het speltras 'Schwabenspelt'. Een spelt, die niet zoals de meeste speltrassen met tarwe ingekruisd is. Volgend jaar zal ook van dit graan een broodje gebakken worden.
Het Warmonderhof-brood is verkrijgbaar bij alle biologische winkels waar de Biobakker levert.
Voor meer informatie:
www.biobakker.eu of neem contact op met de verkoopafdeling: 0049 25619799620.

Abonneren
Vacatures
- Rozenplanner
- Ervaren Internationaal Salesmanager
- Int. Product- en Cropspecialist Propagation (opkweek)
- (Jr.) Specialist Duurzaamheid en Data
- Junior Kwaliteitscontroleur
- Productieleider
- Salesmanager substraten West-Europa
- Manager Quality Assurance (QA)
- Accountmanager Data Management - Agri
- Head Grower Greenhouse Canada
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
- PFAS gevonden in biologische eieren in Denemarken
- Uniek korte-keten-concept van graan tot brood gepresenteerd
- Biologische sector is ondanks grote uitdagingen positief gestemd
- "Wij maken bio-pindakaas met hart en ziel, daarom maken wij kans tegenover het grote geld"
- Minister van der Wal enthousiast over stikstofplan Joost Samsom
Top 5 - afgelopen maand
- HAK zet in op 100% biologische productie
- Fotoreportage Biobeurs: wennen in Den Bosch
- "Regeneratieve landbouw is keiharde greenwashing door multinationals"
- Verdienmodellen en de wereld op z'n kop
- "De bio-sector is niet welkom onder alle deskundigen en organisaties die voor deze ronde tafel zijn uitgenodigd"
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-01-27 Carl Siegert grijpt naast EZK Energy award
- 2023-01-24 Uniek korte-keten-concept van graan tot brood gepresenteerd
- 2023-01-11 Bakker Bolhuis bakt geen bio-roggebrood meer vanwege hoge energieprijzen
- 2022-12-23 Terugblik biologische granenmarkt 2022
- 2022-12-22 "Die 15 verschillende 'handjes aan het deeg' maken deze speculaas echt uniek"
- 2022-11-09 "Bevlogen politici zoals Hawre Rahimi zijn in Den Haag nog dun gezaaid"
- 2022-11-02 "Rogge levert niet veel op, maar is wel een mooi gewas voor de grond"
- 2022-10-31 Vernieuwd uniform bio-broodassortiment van Van der Westen organic family bakery
- 2022-10-24 "Wat ze ons nu voorschotelen, is gewoon niet toereikend"
- 2022-10-20 "Had ik dan niet zo energiezuinig moeten zijn?"
- 2022-10-12 West-Brabant maakt kennis met biologisch molenbrood
- 2022-10-07 PLUS breidt broodassortiment uit met dagverse biologische broden
- 2022-10-05 "De markt voor biologische granen is nog aan het groeien"
- 2022-09-27 Supermarkten schimmig over vers afgebakken broodjes
- 2022-09-21 Nieuw bij BD-Totaal: Grainfields bakmixen
- 2022-09-19 "Als de overheid niets doet, voorzie ik een kaalslag"
- 2022-09-08 Bakkersbedrijven dringen aan op oplossing voor stijgende energiekosten
- 2022-07-13 België: biologisch roggemeel teruggeroepen
- 2022-07-04 Mimo: Biologische chocolate-chipkoekjes om af te bakken
- 2022-06-10 "Met biologische smaak- en kleurstoffen kunnen bakkers en patissiers hun producten echt een wauw-effect geven"