Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Warmonderhofbroodje bekroning van samenwerking Warmonderhof en Biobakker

Johan Verheye (veeteelt Warmonderhof) en Edgar Grunder (Biobakker) promoten ieder in hun eigen vakgebied de ontwikkeling van nieuwe Demeter-producten. Na een inspirerende ontmoeting tussen Johan en Edgar vroeg in dit voorjaar hebben ze de handen ineengeslagen om een nieuw vers broodproduct van Demeterkwaliteit te introduceren met Warmonderhof-graan van Johan voor heerlijk brood van Edgar.

Het moest een brood worden dat recht zou doen aan al het moois dat de Warmonderhof de biologische agrarische sector jaar in jaar uit brengt. Dit brood is vorige week tijdens de jaarlijkse Open Dag op de Warmonderhof geïntroduceerd. En met succes! In dit zachte desem brood zit de tarwe van Johan en een speciaal Demeter-ras rogge 'Lichtkornrogge'. Deze lichtgekleurde rogge met witte aren wordt geteeld door één van de 20 Demeterbedrijven met wie Edgar al jaren nauw samenwerkt. De rogge geeft een krachtige smaak aan het brood en geeft het een stevige bite zonder dat het smeuïge karakter verloren gaat



Voordat de uiteindelijke teeltkeuze voor dit graan gemaakt werd, moest er veel vakkennis tussen Edgar en Johan uitgewisseld worden. Wanneer je echt trouw bent aan de principes van de biologisch dynamische landbouw, dan kijk je heel grondig naar de specifieke eigenschappen van de grond, de omgeving, de klimatologische omstandigheden en naar wat het gewas nodig heeft om een topproduct te worden. Zo werd eerst overwogen om spelt te telen maar de rassen waarover Edgar in de lente beschikte vereisten allemaal een armere grond dan de rijke klei van Jan.



Omdat de Biobakker altijd op zoek is naar nieuwe authentiek rassen waarmee hij zijn assortiment blijft innoveren zal er deze herfst gezaaid gaan worden met het speltras 'Schwabenspelt'. Een spelt, die niet zoals de meeste speltrassen met tarwe ingekruisd is. Volgend jaar zal ook van dit graan een broodje gebakken worden.



Het Warmonderhof-brood is verkrijgbaar bij alle biologische winkels waar de Biobakker levert.

Voor meer informatie:

www.biobakker.eu of neem contact op met de verkoopafdeling: 0049 25619799620.
Publicatiedatum: