Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Veel bio-producten op de Wijkse Streekmarkt van 21 september

Vrijdag 21 september wordt al weer voor de vijfde keer in 2012 de Wijkse Streekmarkt gehouden van 14:00-20:00 uur op de Markt, voor de Grote Kerk, te Wijk bij Duurstede. Een kleine knusse markt met een breed aanbod, de meeste producten zijn biologische streekproducten.

De Wijkse Streekmarkt mag zich inmiddels verheugen in een groot aantal vaste bezoekers waarvan velen ook de weg hebben gevonden naar de producenten in de regio, zoals kaasboerderij Brienenshof en Vernooij-fruit in Cothen, maar ook de wekelijks kraam op zaterdag van Ellen Natuurlijk of de tuinen van A8 in Doorn en De Groene Steen in Wijk met biologische groenten, bloemen en kruiden.

Kwaliteit uit de streek wordt alom gewaardeerd en laten we eerlijk zijn, het is ook gewoon lekker. De producten smaken net even anders, net even lekkerder.
Vers van de producent op de tafel van de consument. Wat dat betreft leven we in een bijzonder rijke streek.

Ook deze keer zal er weer een uitgebreid aanbod zijn van producten, zoals groente, fruit, kruiden, vruchtensappen, biologisch geteelde bloemen en planten, kaas, eieren en zuivelproducten, honing en honingproducten, vers gebrande noten, enzovoorts. Daarnaast ook weer bijzondere broden, worsten, (kruiden-)thee├źn, biologische wijn, bakmeel en minder gangbare graansoorten en nog vele andere biologische producten. En de wolproducten en ambachtelijke olijfzeep zijn weer present.

Er zijn geluiden dat de gemeente voornemens is een extra heffing te gaan heffen op 'evenementenmarkten' met een commercieel element. Laten we hopen dat de gemeenteraadsleden zo verstandig zijn om het organiseren van leuke activiteiten door vrijwilligersorganisaties voor de Wijkse gemeenschap financieel niet te bemoeilijken, zo niet onmogelijk te maken. Grote kans dat dan de Wijkse Streekmarkt zal ophouden te bestaan omdat de kosten voor het merendeel van de deelnemers dan te hoog worden.

Voor meer informatie kunt u bellen met: Jan Kemink, telefoon 0343 576408 of Ellen Vunderink, telefoon 06 55172648, of mailen naar: info@wijkseprojekten.nl.
Publicatiedatum: