Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bezoek staat in het teken van duurzame teelt

Maxime Verhagen neemt een kijkje bij Koppert Biological Systems

Afgelopen maandag, 10 september, bracht Minister Verhagen (Economische Zaken, Landbouw en Innovatie) een bezoek aan het hoofdkantoor van Koppert Biological Systems in Berkel en Rodenrijs. Op het programma stonden onder meer een presentatie over de bedrijfsactiviteiten van Koppert en een rondleiding over de afdeling Microbiologie. Ook werd met minister Verhagen gesproken over de ecologische en economische voordelen van biologische gewasbescherming en bestuiving.



Minister Verhagen kreeg onder meer een presentatie over de bedrijfsactiviteiten van Koppert en een rondleiding over de afdeling Microbiologie. Op deze afdeling wordt onderzoek gedaan naar de inzet van microbiologische middelen voor het voorkomen of bestrijden van schadelijke organismen. Minister Verhagen gaf tijdens het bezoek aan Koppert aan dat het een prachtig innovatief bedrijf is waar mensen durven te vernieuwen. Hij vermeldde dit ook in zijn Twitter-bericht na het bezoek. Paul Koppert, lid van de hoofddirectie: "Het was een hele goede en zinvolle ontmoeting in een ontspannen sfeer, waarbij we een aantal ontwikkelingen in de land- en tuinbouw hebben kunnen bespreken."



Koppert is wereldwijd marktleider in de biologische gewasbescherming. Daarom wil het bedrijf naar het buitenland toe een voortrekkersrol spelen voor de duurzame Nederlandse land- en tuinbouwteelten. Henri Oosthoek, lid van de hoofddirectie: “Onze activiteiten breiden zich steeds meer uit vanwege de sterk groeiende mondiale vraag naar voedselveiligheid en voedselzekerheid. De Nederlandse land- en tuinbouwsector kan daar met haar kennisvoorsprong een belangrijke bijdrage aan leveren." Minister Verhagen leidt in november een handelsmissie naar China waar ook Koppert bij aanwezig zal zijn.



Koppert levert al sinds 1967 duurzame oplossingen voor de professionele groente-, fruit- en sierteelt in de tuinbouw. Door gebruik te maken van natuurlijke vijanden en micro-organismen, blijven de eindproducten vrij van chemische gewasbeschermingsmiddelen. Dit is gezonder voor de teler én de consument en minder belastend voor het milieu. Sinds enkele jaren richt Koppert zijn pijlen ook op de teelt in de volle grond. Door ervoor te zorgen dat de bodem gezond is, worden de gewassen een stuk vitaler en kunnen zij betere eindproducten voortbrengen.

Koppert levert ook hommels voor de biologische bestuiving in de tuinbouw. Hommels zijn in Nederland de voornaamste bestuiver voor de tomatenteelt, maar ze zijn ook erg belangrijk in andere sectoren. Uit onderzoek van het Landbouw-Economisch Instituut is gebleken dat de kosten voor de tomatenteelt door de inzet van hommels aanzienlijk gedaald zijn. De kosten van handmatige bestuiving kunnen oplopen tot het viervoudige van wat hommels kosten, mechanische bestuiving tot het tienvoudige (Bron: LEI vertrouwelijke nota, januari 2012).
Publicatiedatum: