Afgelopen maandag, 10 september, bracht Minister Verhagen (Economische Zaken, Landbouw en Innovatie) een bezoek aan het hoofdkantoor van Koppert Biological Systems in Berkel en Rodenrijs. Op het programma stonden onder meer een presentatie over de bedrijfsactiviteiten van Koppert en een rondleiding over de afdeling Microbiologie. Ook werd met minister Verhagen gesproken over de ecologische en economische voordelen van biologische gewasbescherming en bestuiving.
Minister Verhagen kreeg onder meer een presentatie over de bedrijfsactiviteiten van Koppert en een rondleiding over de afdeling Microbiologie. Op deze afdeling wordt onderzoek gedaan naar de inzet van microbiologische middelen voor het voorkomen of bestrijden van schadelijke organismen. Minister Verhagen gaf tijdens het bezoek aan Koppert aan dat het een prachtig innovatief bedrijf is waar mensen durven te vernieuwen. Hij vermeldde dit ook in zijn Twitter-bericht na het bezoek. Paul Koppert, lid van de hoofddirectie: "Het was een hele goede en zinvolle ontmoeting in een ontspannen sfeer, waarbij we een aantal ontwikkelingen in de land- en tuinbouw hebben kunnen bespreken."
Koppert is wereldwijd marktleider in de biologische gewasbescherming. Daarom wil het bedrijf naar het buitenland toe een voortrekkersrol spelen voor de duurzame Nederlandse land- en tuinbouwteelten. Henri Oosthoek, lid van de hoofddirectie: “Onze activiteiten breiden zich steeds meer uit vanwege de sterk groeiende mondiale vraag naar voedselveiligheid en voedselzekerheid. De Nederlandse land- en tuinbouwsector kan daar met haar kennisvoorsprong een belangrijke bijdrage aan leveren." Minister Verhagen leidt in november een handelsmissie naar China waar ook Koppert bij aanwezig zal zijn.
Koppert levert al sinds 1967 duurzame oplossingen voor de professionele groente-, fruit- en sierteelt in de tuinbouw. Door gebruik te maken van natuurlijke vijanden en micro-organismen, blijven de eindproducten vrij van chemische gewasbeschermingsmiddelen. Dit is gezonder voor de teler én de consument en minder belastend voor het milieu. Sinds enkele jaren richt Koppert zijn pijlen ook op de teelt in de volle grond. Door ervoor te zorgen dat de bodem gezond is, worden de gewassen een stuk vitaler en kunnen zij betere eindproducten voortbrengen.
Koppert levert ook hommels voor de biologische bestuiving in de tuinbouw. Hommels zijn in Nederland de voornaamste bestuiver voor de tomatenteelt, maar ze zijn ook erg belangrijk in andere sectoren. Uit onderzoek van het Landbouw-Economisch Instituut is gebleken dat de kosten voor de tomatenteelt door de inzet van hommels aanzienlijk gedaald zijn. De kosten van handmatige bestuiving kunnen oplopen tot het viervoudige van wat hommels kosten, mechanische bestuiving tot het tienvoudige (Bron: LEI vertrouwelijke nota, januari 2012).
Abonneren
Vacatures
Bezoek staat in het teken van duurzame teelt
Maxime Verhagen neemt een kijkje bij Koppert Biological Systems
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-09-26 Spaanse coöperatie Vicasol groeit in bio
- 2023-09-26 Vlaams Minister van Landbouw geeft startschot voor nieuw schooljaar vol biofruit
- 2023-09-26 Heeft compostthee een gunstig effect op bodem en plant?
- 2023-09-25 "Verkoop bio-AGF daalde in Duitsland in eerste jaarhelft"
- 2023-09-25 Bevredigende markt voor Siciliaanse bio-tomaat in Duitsland
- 2023-09-22 "1 op de 4 mensen die gezond eet, verpest het met verkeerde tussendoortjes"
- 2023-09-22 Moestuinconcept onder glas groeit: bio-tomatenkwekerij omgebouwd
- 2023-09-22 Vraag naar biologische Libanese appelen en noten hoger dan aanbod
- 2023-09-21 Draag een boer aan voor de Gouden Leeuwerik 2023
- 2023-09-20 "Consument selectiever in kopen gesneden groenten en fruit"
- 2023-09-20 "Er is in Vlaanderen zeker nog potentieel voor duurzame en biologische foodboxen"
- 2023-09-20 Nieuwe versie eliminatiescenario ToBRFV in biologische teelt
- 2023-09-19 "Osteen mango’s zijn bijna op"
- 2023-09-19 "Bijna elk Oekraïens gezin op het platteland heeft wel enkele Juglans Regia bomen in de tuin staan"
- 2023-09-18 "Zonnepanelen op waterbassin is zinnig gebruik van de ruimte"
- 2023-09-18 Ruim 1 op de 3 Nederlandse volwassenen wil gezonder eten
- 2023-09-18 Ekovrienden mogen een kijkje nemen in de boomgaard van Maaike Bischot
- 2023-09-15 Petitie 'Red de Nederlandse appel' gestart
- 2023-09-15 "Geen overvloed, maar tekort aan blauwe bessen"
- 2023-09-15 "Biologisch loont, maar afzet is grootste uitdaging"