Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Robot kan automatisch onkruid verwijderen

Biologische bedrijven krijgen mogelijk wat high-tech hulp in de toekomst. Een nieuwe robot, die nog in ontwikkeling is (in de VS), kan zelf onkruid signaleren en doden met een injectie van kunstmest. Een toekomstige versie zal in staat zijn om het onkruid met wortel en al eruit te trekken, op dezelfde manier als dat een mens dit zou doen.



Ontwerper Jorge Heraud is mede-oprichter van het bedrijf 'Blue River Technology', zij ontwikkelen de 'auto-weeder'. Het bedrijf heeft een bedrag van 2,4 miljoen euro ontvangen om de robot te ontwikkelen. Dit is een hele klus. Zelfs voor een ongetraind mens is het immers soms al lastig om het verschil te zien tussen het gewas en onkruid. Daarom krijgt de nieuwe robot instructies van de computer om de taak te voltooien.

De robot maakt gebruik van camera's om de grond te scannen. De huidige robot werkt alleen voor sla, het onderscheidende algoritme is ongeveer 98 tot 99 procent accuraat.

Bron: LiveScience
Publicatiedatum: