Nieuwe oogst Hollandse biologische pompoenen bij Naturelle

Deze week zijn de eerste biologische pompoenen geoogst bij Naturelle teler Dennis van de Weerd. "Het mooie nazomerweer heeft ervoor gezorgd dat we dit jaar weer lekkere pompoenen van goede kwaliteit hebben", vertelt Dennis.

De grond waarop het biologische landbouwbedrijf van Dennis in Lelystad is gevestigd, is al biologisch sinds 1984. Er wordt biologische pompoen, aardappel, ui, wortel, schorseneer en prei geteeld. "Om de bodem gezond te houden verbouwen we elk jaar een ander gewas op de akker."Dennis werkt al ruim 10 jaar samen met Naturelle, de biologische tak van The Greenery. "Toen ik mijn bedrijf startte ben ik direct nauw met Naturelle gaan samenwerken en dat gaat nog steeds helemaal naar mijn zin. Biologische pompoen is een opkomend product, met name in de supermarkt. Steeds meer consumenten zien de meerwaarde van biologisch en weten dat je pompoenen niet alleen kunt gebruiken als decoratie in de herfst en met Halloween, maar dat je er ook eenvoudig heerlijke gerechten mee kunt maken. Naturelle heeft goede contacten met supermarkten, en daar profiteer ik van mee." De biologische pompoenen van Dennis zijn onder andere onder het merk Bio+ te vinden in de Nederlandse supermarkten. Naturelle is exclusief leverancier van biologische groente en fruit van Bio+.
 


Dennis vertelt dat de biologische pompoenen die nu geoogst worden medio mei gezaaid zijn. Tussen zaaien en oogsten van de pompoenen zit dus in totaal ongeveer 4 maanden. In de tussentijd schoffelt Dennis de grond regelmatig, om onkruid tegen te gaan. Het oogsten gebeurt vervolgens handmatig, waarna de pompoenen in grote houten kisten worden bewaard. "Wanneer we een bestelling van Naturelle binnenkrijgen worden de pompoenen gewassen, gesorteerd op gewicht en vervolgens vervoerd", besluit Dennis.
 

Oogst van biologische pompoenen bij Naturelle-teler Dennis van de Weerd

Meer weten over de teelt van biologische pompoenen? Op www.verseoogst.nl vertelt Dennis meer over het product en zijn bedrijf. Meer informatie over Naturelle is te vinden op www.natuurlijknaturelle.nl.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven