Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Steeds meer producenten kloppen zelf bij ons aan"

Streekbox bezorgt nu ook in Amsterdam

Tholen - De Streekbox is een box met producten van ambachtelijke streekboeren en -telers, waarmee de producent echt in contact wordt gebracht met de consument. "Het is (h)eerlijk, vers, gezond, duurzaam en puur Hollands!", vertelt Mathijs Visser. De Streekbox is 1 maart van start gegaan in de regio Haaglanden en dit werd al snel uitgebreid naar de regio's Utrecht en Rotterdam. Per 1 september is de regio Amsterdam daar bijgekomen. De verse streekproducten worden bij Leen Menken Foodservice Logistics in Zoetermeer verpakt en zij verzorgen ook de distributie van de pakketten."We streven naar zoveel mogelijk biologische producten. Op de recepten staat vermeld waar de producten vandaan komen, zodat ook meteen duidelijk is of het product volgens de biologische werkwijze geproduceerd is", licht Mathijs toe. Hij erkent dat het niet voor alle streekboeren en -telers mogelijk is om te beschikken over een officiële bio-certificering. "Het is ook leuk om te merken dat steeds meer boeren zelf bij ons aankloppen. Daardoor kunnen we producten van nog betere kwaliteit bieden en onszelf onderscheiden."

Mathijs beaamt dat de Streekbox boven verwachting snel groeit. "Het gaat harder dan verwacht. We merken dat heel veel consumenten bezig zijn met de herkomst van de producten. Daar spelen wij met de Streekbox op in. Wij kunnen op alle vragen antwoord geven. Waar komt het product vandaan? Wie produceert het?"

Eén van de doelen van De Streekbox is om de consument en de producent met elkaar in contact te brengen. Dit lukt heel goed. "De afgelopen week kreeg ik berichten van mensen die de drinkyoghurt uit de Streekbox van een melkveehouder in Zoeterwoude zo lekker vonden dat ze de boer zijn gaan opzoeken om meer drinkyoghurt te kopen."


De Streekbox

De Streekbox is elke week flink gevuld met eerlijke streekproducten van kleinschalige boeren en telers. In de box zit onder andere groente, fruit, boerenkaas, zuivel, eieren, vlees, vis, kruiden en brood. Iedere week worden onder leiding van kok en streekproductenkenner Patrick Dost minimaal twee complete gerechten geleverd, inclusief recepten, plus allerlei extra's.

Via de website is het mogelijk om een basisbox (voor twee personen) of een plusbox (voor een gezin) te bestellen. De box kan naar wens wekelijks, tweewekelijks of maandelijks bezorgd worden. Tijdens de vakanties kan de levering tijdelijk stopgezet worden. Om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met de smaakvolle streekproducten is het mogelijk om via de website Streekbox.nl eenmalig een proefbox te bestellen.

Voor meer informatie:

Mathijs Visser
De Streekbox
06 11924599
Facebook.com/streekbox
www.streekbox.nl