GroenLinks: 67% minder files

Beleid van VVD zal tot de meeste files leiden

De files op de snelwegen nemen het meest toe als het verkiezingsprogramma van de VVD, de PVV of het DPK van Hero Brinkman worden uitgevoerd. Ze nemen het meest af door het verkiezingsprogramma van GroenLinks. Dat blijkt uit de doorberekeningen van het CPB.

Omdat de VVD de belasting op de vergoeding voor woon-werkverkeer wil terugdraaien, nemen de files met 10 procent toe. Het autogebruik zal met 2 procent stijgen en het gebruik van het openbaar vervoer zal met 2 procent dalen. Bij de PVV nemen de files met 12 procent toe en bij het DPK is dat 15 procent.

Kilometerheffing

Bij GroenLinks nemen de files juist af met 67 procent. De belangrijkste oorzaak is de invoering van de kilometerheffing die de partij voor ogen heeft, van circa 10 cent per kilometer. Het autogebruik zal met 22 procent afnemen en het gebruik van het openbaar vervoer zal met 20 procent groeien, mocht het verkiezingsprogramma van GroenLinks worden doorgevoerd.

Bij de overige partijen nemen de files af. Bij de PvdA is dat 37 procent, bij de SP is dat 20 procent, bij D66 is dat 47 procent. Bij de ChristenUnie nemen de files met 32 procent af en bij de SGP 25 procent.

Bron: NOS Nieuws

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven