Op 1 en 2 november wordt in het Finse Mikkeli een wetenschappelijke seminar over biologisch voedsel gehouden: 'Scientific Seminar on Organic Food - open, critical and collaborative approaches'. Het seminar is gericht op onderzoekers, studenten en professionals die geïnteresseerd in onderzoek op het gebied van voedsel en onderzoek overmultidisciplinaire gebieden zoals life-sciences en sociaal-economische wetenschappen.
De doelstellingen van het seminar zijn het onthullen van de resultaten van recent biologisch voedselonderzoek in Europa en er worden allerlei onderzoeksmethoden geïntroduceerd aan de deelnemers. Belangrijk daarbij is de kwaliteit van voedsel in Europa en de sociaaleconomische aspecten van biologische voedselconsumptie en de productie ervan in Europa.
Het seminar wordt georganiseerd door het Ruralia Institute van de universiteit van Helsinki, alsmede door MTT Agrifood Research Finland en Aalto University.
Deelnemers worden uitgenodigd om nieuwe onderzoeken met betrekking tot biologische voeding en landbouw te delen. Ze kunnen de eerste dagen van het seminar in het centrum van Mikkeli doorbrengen, daarna is het mogelijk om bezoeken te brengen bij lokale biologisch boerderijen.
Klik hier voor de brochure over het seminar.
Abonneren
Vacatures
1 en 2 november in Mikkeli
Wetenschappelijke seminar over biologisch voedsel in Finland
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-09-26 Korte cursus 'Duurzaamheid, natuur en milieu' bij IVN Westerveld
- 2023-09-26 Agroforestry binnen de melkveehouderij – demodag bij Boerderij tussen de Hagen: 9 oktober
- 2023-09-25 Resultaten 2024 Trendrapport Nederlandse en Belgische foodsector
- 2023-09-25 Vereniging 013Food organiseert informatief bio-ontbijt met 'Bio boeren uit de buurt'
- 2023-09-22 Resistentie maakt het verschil tijdens de Discovery Field Days en Hydro Demo Days Enza Zaden
- 2023-09-21 Zelf bio-pompoenen oogsten in de Westbeemster: 23 september
- 2023-09-21 Vlaamse bio-boeren ontdekken technische nieuwigheden op vakbeurs in Frankrijk
- 2023-09-21 Fotoreportage bio-exposanten Gastvrij Rotterdam 2023
- 2023-09-20 23 september: Duurzame markt in Leeuwarder Foodhal
- 2023-09-20 Triodos Festival trekt meer dan 8.000 bezoekers
- 2023-09-19 Thema BioBorrel maandag 9 oktober is 'Glyfosaat: NEE'
- 2023-09-19 19 mei 2024: BD Feest van de Eeuw
- 2023-09-14 "Nodig politici uit op het erf"
- 2023-09-14 Ontdek de nieuwste trends en smaken op de Vakbeurs Foodspecialiteiten 2023: 2 en 3 oktober
- 2023-09-13 Erfbijeenkomst: Hoe ziet de toekomst van een agrarisch bedrijf eruit?
- 2023-09-13 Biologische sector bijeen in Augsburg
- 2023-09-13 Biodyneren in de nazomer
- 2023-09-12 Bezoek een kas in België als groep of vereniging
- 2023-09-12 Bio-boerderijen openen deuren tijdens Rotterdam de boer op!-dagen
- 2023-09-12 Fermenteren en eetbare wilde planten ontdekken