Op 1 en 2 november wordt in het Finse Mikkeli een wetenschappelijke seminar over biologisch voedsel gehouden: 'Scientific Seminar on Organic Food - open, critical and collaborative approaches'. Het seminar is gericht op onderzoekers, studenten en professionals die geïnteresseerd in onderzoek op het gebied van voedsel en onderzoek overmultidisciplinaire gebieden zoals life-sciences en sociaal-economische wetenschappen.
De doelstellingen van het seminar zijn het onthullen van de resultaten van recent biologisch voedselonderzoek in Europa en er worden allerlei onderzoeksmethoden geïntroduceerd aan de deelnemers. Belangrijk daarbij is de kwaliteit van voedsel in Europa en de sociaaleconomische aspecten van biologische voedselconsumptie en de productie ervan in Europa.
Het seminar wordt georganiseerd door het Ruralia Institute van de universiteit van Helsinki, alsmede door MTT Agrifood Research Finland en Aalto University.
Deelnemers worden uitgenodigd om nieuwe onderzoeken met betrekking tot biologische voeding en landbouw te delen. Ze kunnen de eerste dagen van het seminar in het centrum van Mikkeli doorbrengen, daarna is het mogelijk om bezoeken te brengen bij lokale biologisch boerderijen.
Klik hier voor de brochure over het seminar.

Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
- "De bio-sector is niet welkom onder alle deskundigen en organisaties die voor deze ronde tafel zijn uitgenodigd"
- Eosta overgenomen door Anders Invest
- "High oleïc pinda's bevatten meer goede vetten dan andere pinda's"
- In huisstof op boerderijen zitten grote aantallen bestrijdingsmiddelen, blijkt uit nieuw onderzoek
- Lidl zet in op biologische huismerken
Top 5 - afgelopen maand
- HAK zet in op 100% biologische productie
- Fotoreportage Biobeurs: wennen in Den Bosch
- "Regeneratieve landbouw is keiharde greenwashing door multinationals"
- "De bio-sector is niet welkom onder alle deskundigen en organisaties die voor deze ronde tafel zijn uitgenodigd"
- Verdienmodellen en de wereld op z'n kop
1 en 2 november in Mikkeli
Wetenschappelijke seminar over biologisch voedsel in Finland
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-02-07 Politici bezoeken bio-bedrijven
- 2023-02-07 Weer gevarieerd aanbod op Organic Africa Pavilion
- 2023-02-07 Studenten Warmonderhof op reis door de biodynamische landbouw
- 2023-02-06 Van 'Hoe dan wel?' naar 'Het kan wel' op Groenboeren Conferentie
- 2023-02-06 Coöperatie Reichenau-Gemüse: 46% van het totale volume wordt in biologische kwaliteit geteeld
- 2023-02-02 BIOFACH/VIVANESS 2023: wederom meer dan 100 Nederlandse exposanten
- 2023-02-02 16 februari: Slotevent Leve(n)de Bodem Brabant
- 2023-02-02 Nieuwe bio-projecten Vlaanderen goedgekeurd
- 2023-02-01 Allereerste editie van De Moestuinbeurs: 17 en 18 maart
- 2023-01-31 Groenboeren Conferentie 'Hoe dan wel?': zaterdag 4 februari op Educatorium UvU
- 2023-01-30 Waarom komt biologisch boeren maar niet van de grond?
- 2023-01-26 Biologisch blijkt crisisbestendig tijdens algemene inflatie
- 2023-01-25 Fotoreportage 36ste editie SIVAL
- 2023-01-25 Avondklas zaadteelt in de biologische landbouw
- 2023-01-24 Moestuincursus door Jan Weijsenfeld in Empe
- 2023-01-23 Biologische sector is ondanks grote uitdagingen positief gestemd
- 2023-01-20 Fotoreportage Biobeurs: wennen in Den Bosch
- 2023-01-18 Biobeurs goed van start ondanks afwezigheid minister Adema
- 2023-01-18 Driedelige documentaireserie: De bodem bereikt
- 2023-01-17 Melkvee Studiedagen Reudink op 24 januari en 9 februari