Bio-sperziebonenoogst Naturelle van start

Tholen - Gisteren (woensdag 8 augustus) is Naturelle, de biologisch tak van The Greenery, gestart met de oogst van biologische sperziebonen in Flevoland. De sperziebonen hebben een diepvriesbestemming. Volgens Ad Lievense van Naturelle, ligt het veld er, ondanks de overvloedige regen van de afgelopen weken, goed bij. Ad is binnen Naturelle verantwoordelijk voor de inkoop en verkoop van biologische groenten en fruit voor de verwerking.
 
Hij geeft aan dat dit het eerste perceel waarvan geoogst wordt. "De oogst van de biologische sperziebonen zal tot eind september duren. Vanwege het natte weer staan niet alle velden er even goed bij. De bonen van de latere zaai hebben meer last gehad van de slechte weersomstandigheden, daarom verwachten we dat deze velden een kleinere opbrengst en minder goede kwaliteit zullen opleveren."Naturelle biedt biologische telers zowel afzetmogelijkheden in de versmarkt, als in de verwerkingsmarkt. "Ook onze industrietelers bieden we een compleet dienstenpakket, zodat ze zich kunnen focussen op het telen van een biologisch kwaliteitsproduct. We maken in nauwe samenwerking met onze telers teeltplannen en contracten, bestellen zaaizaad, bieden teeltbegeleiding, maken oogstramingen, verzorgen de logistiek, waar nodig, de voorbewerking van het product (wassen, schonen) en uiteindelijk natuurlijk de verkoop."

Ad benadrukt dat door het hele proces te begeleiden, de teler altijd één vast aanspreekpunt heeft die helemaal op de hoogte is. Daarnaast zorgt dit ervoor dat inkoop en verkoop optimaal op elkaar afgestemd zijn.


Ad bij de bonen

Het grootste deel van de verwerkingsproducten van Naturelle is afkomstig van Nederlandse telers. De producten worden in de Europese markt afgezet, ingevroren, gedroogd of verwerkt tot glasconserven, sap of stroop. "Telers die biologische industriegroenten willen gaan telen zijn van harte welkom bij Naturelle", besluit Ad.

Meer weten over Naturelle? Kijk op www.natuurlijknaturelle.nl en volg Naturelle op twitter.

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven