Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Dierenwelzijn heel goed op orde in nieuwe ligboxstal"

Dongense senioren op excursie bij bio-melkveebedrijf Maasland

Tholen - Zo'n 25 ouderen hebben gisterenmiddag een bezoek gebracht aan het biologische melkveebedrijf Maasland in het Noord-Brabantse Dongen. Een bezoek aan de boerderij van de familie Dankers behoorde voor het vierde jaar op rij tot de mogelijke Zomeractiviteiten van de Stichting Welzijn Ouderen Dongen.

"Deze stichting organiseert sinds 2009 gedurende de zomermaanden allerlei excursies. Vaak zijn de kinderen en kleinkinderen op vakantie, en op deze manier hebben ze toch wat leuke contacten", vertelt Dick Dankers.Dick verwelkomt de ouderen met veel plezier. "Ze zijn heel geïnteresseerd en het is mooi om te zien dat ze veel dingen op het bedrijf herkennen. Van thuis uit zijn velen van hen al in aanraking geweest met landbouw." Hij ziet het als een interessante groep consumenten. "Dankzij deze excursie kunnen wij hen enthousiast maken over de werkwijze." De ouderen stellen heel goede en gerichte vragen. "Dat maakt het echt leuk, de excursiedeelnemers spraken ook duidelijk hun waardering uit voor ons bedrijf."

Geautomatiseerd

De familie Dankers heeft in maart 2011 een nieuwe ligboxstal in gebruik genomen. En in 2008 al is Dick samen met zijn zoon Roy begonnen met een automatiseringsslag. In de nieuwe stal worden de koeien dan ook door twee melkrobots gemolken. En het sto wordt door de stal verspreid door een stroverdeler. Althans, door de helft van de stal, de andere helft is ingericht met boxen. "Sommigen noemen dit 'overautomatiseren', maar wij zijn blij dat we dankzij deze stal het dierenwelzijn heel goed op orde hebben.Momenteel houdt de familie tussen de 120 en 130 melkkoeien. "Wij willen ons bedrijf op een normale manier verder ontwikkelen. Ik ben zeker geen voorstander van grootschalige veehouderij. Ik zou geen 200/300 koeien op mijn bedrijf willen. Wij blijven een gewoon gezinsbedrijf."


Stichting Welzijn Ouderen Dongen

Jan Metsaars van de Stichting Welzijn Ouderen Dongen vertelt dat de ouderen uit een hele lijst met activiteiten kunnen kiezen. "Ze kunnen bijvoorbeeld een bezoek brengen aan een hertenboerderij, een wijnhandel en vanmiddag gaat een groep een kijkje nemen bij een klompenmakerij." Eind mei ontvingen zo'n 250 ouderen het programmaboekje en konden ze zich inschrijven.

Voor meer informatie:

Dick Dankers
Biologisch Melkveebedrijf Dankers
Nieuweweg 3
5106 RA Dongen
0135 159439
Volg de familie Dankers op Facebook