Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

De Wijkse Streekmarkt: vrijdag 20 juli in Wijk bij Duurstede

Vrijdag 20 juli is het weer tijd voor de Wijkse Streekmarkt van 14:00 tot 20:00 uur op de Markt voor de Grote Kerk. Een kleine knusse markt met een breed aanbod aan streekproducten. Deze keer met een nieuwe deelnemer: Atelier De Kaardebol met wol- en zeepproducten.

De weergoden blijven de Wijkse Streekmarkt gunstig gezind en dat komt uiteraard de sfeer ten goede. Velen uit Cothen, Langbroek en Wijk bij Duurstede, maar ook uit de regio, hebben de weg gevonden naar de streekmarkt op de derde vrijdag van de maand. De kwaliteit van streekproducten wordt alom gewaardeerd. En een bezoek aan de streekmarkt is prachtig te combineren met een bezoek aan de winkels in de historische binnenstad van Wijk bij Duurstede. Niemand hoeft zich te haasten want er is bewust voor gekozen de streekmarkt samen te laten vallen met de vrijdagse koopavond. Dus alle tijd voor een hapje en een drankje op één van de terrassen of een hapje eten bij één van de restaurants.

Aanstaande vrijdag is het aanbod uitgebreid met zelf vervaardigde wolproducten en ambachtelijke olijfzepen van Atelier De Kaardebol uit Doorn. Ilonka en Louis werken het liefst met 'gewone' en natuurlijke materialen en vervaardigen nagenoeg alles zelf. Ilonka en Louis vertellen ook graag over hun inspiratie en hun kijk op het leven en de natuur. Verder is er weer een uitgebreid aanbod van producten, zoals groente zo van het land, fruit uit de Krommerijnstreek, verse kruiden, vruchtensappen, biologisch geteelde bloemen en planten, kaas, eieren en zuivelproducten, honing en honingproducten, vers gebrande noten enzovoorts. Daarnaast ook weer bijzondere ambachtelijke broden, worsten, (kruiden-)theeën, biologische wijn, bakmeel en minder gangbare graansoorten (zoals quinoa) en nog vele andere biologische producten. Streekproducten smaken net even anders, net even lekkerder!

De Wijkse Streekmarkt wordt georganiseerd door de Stichting Wijkse Projekten en is ontstaan als een afgeleide van een eerder project dat SWP heeft gerealiseerd op initiatief van Vereniging Platform Wijk bij Duurzaam: de interactieve website .De Groene Kaart van de Krommerijnstreek'.

De Wijkse Streekmarkt

De Wijkse Streekmarkt wordt op de 3e vrijdag van de maanden mei tot en met oktober gehouden op de Markt voor de Grote Kerk van 14:00 tot 20:00 uur in het historische hart van Wijk bij Duurstede.

Na 20 juli wordt de streekmarkt dit jaar nog gehouden op:
  • 17 augustus 2012
  • 21 september 2012
  • 19 oktober 2012

Voor meer informatie kunt u bellen met Jan Kemink, 0343 576408 of Ellen Vunderink, 06 55172648 of mailen naar [email protected].

Bron: 't Groentje
Publicatiedatum: