0,65 pence per liter in plaats van 0,2 pence

OMSCo betaalt fors meer premie aan Britse bio-melkveehouders

De Britse biologische melkveehouderscoöperatie OMSCo betaalt haar 350 leden een premie van 0,65 pence over alle liters die ze tijdens 2011-2012 geleverd hebben.

Deze premie ligt ver boven het niveau van de afgelopen twee jaar. Toen kon de melkveehouder slechts op 0,2 pence per liter rekenen, daarbij ging het om leveranciers die gemiddeld 800.000 liter geleverd hebben. Dat zou ongeveer 2 procent meer omzet opleveren, bovenop de topbetaling van 35 pence per liter, aldus salesmanager Richard Hampton.

"Deze premie weerspiegelt de sterkere handelsvoorwaarden die we hebben meegemaakt, met name in het laatste kwartaal van het afgelopen verkoopseizoen", voegde Hampton eraan toe. "De markt voor vloeibare melk in het Verenigd Koninkrijk is stabiel en andere markten, ingrediënten in het bijzonder, zijn groeiende."


Uit de meest recente marktgegevens van TNS blijkt dat de omzet van biologische vloeibare melk jaar op jaar met 6 procent gedaald is, maar de consumentenvraag vertoont sinds het begin van 2012 een sterk herstel, met in de laatste twaalf weken zelfs een groei van 1,5 procent. Hampton hoopt dat een nieuwe zes maanden durende marketingcampagne (ter waarde van 1,5 miljoen pond) vanaf september de verdere groei zal stimuleren.

Bron: Farmers Weekly


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven