Deelnemen aan BioVak 2013, interessant voor u?

In 2008 werd de eerste BioVak georganiseerd. In de loop der jaren is BioVak uitgegroeid tot een jaarlijks vakevenement waar de gehele biologische sector bijeenkomt. De nieuwste innovaties en producten worden getoond en ontmoeting en kennisoverdracht staan centraal.

Gewoontegetrouw vindt BioVak in de eerste maand van het jaar plaats. Op deze manier wil de beursorganisatie u de gelegenheid bieden om het nieuwe jaar goed te beginnen. De actuele ontwikkelingen in de gehele biologische sector zullen zichtbaar zijn. Niet alleen marktleiders zijn aanwezig, ook kleinere bedrijven en nieuwe innovatieve bedrijven behoren tot de exposanten.

Joop de Looze geeft aan waarom het interessant is om deel te nemen aan de BioVak 2013:

"De vakbeurs weerspiegelt de ontwikkelingen binnen de gehele biologische branche, van de boer tot op de winkelvloer, en biedt de gehele keten een jaarlijks platform. BioVak biedt u een uitstekende gelegenheid om uw bedrijf en uw product te presenteren. BioVak is er voor boeren en tuinders, producenten, zaaigoedbedrijven, verwerkers, groothandelaren, detaillisten, supermarkten, winkelorganisaties, horeca- en cateringbedrijven en grootkeukens van bijvoorbeeld scholen en zorginstellingen. De verschillende biologische brancheorganisaties zijn eveneens in Zwolle vertegenwoordigd. Er worden meerdere interessante seminars, congressen en workshops georganiseerd. Naast het voedingsproduct is er ook aandacht voor duurzaam bouwen en wonen, verpakkingsmaterialen, schoonmaakmiddelen, kleding, textiel en persoonlijke verzorgingsproducten. Er zijn diverse stands speciaal ingericht door bedrijven die landbouwmachines produceren die geschikt zijn voor de biologische landbouw."

"De biologische vakbeurs kenmerkt zich door de goede sfeer waarin alle bezoekers open en gastvrij worden ontvangen om kennis te maken met de verschillende biologische visies op duurzame ontwikkeling. Niet alleen ondernemers, ook belangstellenden uit overheidsorganisaties, leerlingen, studenten en docenten uit het onderwijs, en diverse onderzoekers horen tot de bezoekersgroep. Daarnaast blijkt de laatste jaren een groeiend aantal ondernemers uit de gangbare landbouw en voedingsbranche zich op de biologische werkwijze te willen oriënteren."

"De bezoekers van BioVak komen voornamelijk uit Nederland, België, en Duitsland. BioVak is in de loop der jaren bekend geworden in vele landen binnen en buiten Europa. Groepen geïnteresseerden uit twintig verschillende landen brachten in 2012 een bezoek aan BioVak en combineerden dat in dezelfde periode met andere activiteiten in Nederland. In 2012 hebben ruim 17.000 mensen een bezoek gebracht aan BioVak. In meer dan 350 stands werd enthousiast zaken gedaan."

"Het zakelijke succes drukten de exposanten in 2012 uit in het cijfer 8,1. Deelname aan BioVak geeft u een sterke positie om uw bedrijf, product of dienst te presenteren aan uw doelgroep. Wij zien u graag op BioVak 2013 op woensdag 23 januari en donderdag 24 januari."

Nieuwe thema's

Nieuwe thema's op BioVak 2012 waren stadslandbouw en natuurcosmetica. De ontwikkelingen rondom stadslandbouw volgen elkaar in rap tempo op, het aantal initiatieven groeit snel. Ook in 2013 wil BioVak een platform bieden aan deze nieuwe manier om de stad en het platteland bij elkaar te brengen.

In de Suyderseehal van het IJsselhallencomplex werd vorig jaar het Cosmeticapaviljoen ingericht. De organisatie van BioVak werkte hier nauw samen met het nieuwe Duitse natuurcosmetica-keurmerk ICADA uit Duitsland. Deze samenwerking werd wederzijds als zeer prettig ervaren en zal in 2013 voortgezet worden.

Ekoland Innovatieprijs

Ook in 2013 looft de jury weer de Ekoland Innovatieprijs uit. Nieuwe aanmeldingen van innovatieve bedrijven zijn van harte welkom! Iedereen mag biologische bedrijven aanmelden. Alleen primaire land- en tuinbouwbedrijven met een Eko-licentie komen voor de Ekoland Innovatieprijs in aanmerking. Kijk voor alle informatie op www.ekoland.nl.

Nieuw in 2013: verkiezing biologische winkel van het jaar

Nieuw is de verkiezing van de meest inspirerende, lekkerste, mooiste, verleidelijkste, vriendelijkste, gezelligste, boeiendste, klantvriendelijkste, leukste biologische winkel van Nederland. Alle winkels, groot en klein, zowel onafhankelijk als lid van een winkelorganisatie, kunnen meedoen. Naast de eer is aan de prijs een geldbedrag verbonden van 2.500 euro. Wilt u een winkel aanmelden, van uzelf of van iemand anders, stuur dan een email naar Jos van Duinen: verkiezingwinkel@josvanduinen.nl, en vertel waarom juist deze winkel volgens u de prijs verdient. De jury, bestaande uit vertegenwoordigers uit de gehele sector, zal de winnaar tijdens BioVak 2013 tijdens een speciale prijsuitreiking bekend maken.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven