Valkenburgse streekmarkt gaat weer van start

Op zaterdag 9 juni gaat de streekproductenmarkt in het centrum van Valkenburg weer van start. Elke zaterdag tot eind september kunt u van 10:00 tot 17:00 uur genieten van de producten van het Biologisch Kruidentuintje, de ambachtelijke speltbroden en vlaaien van Bakker Edo en de mosterd en jam van Hanny van Welkenhuizen. De markt zal in de loop van de weken uitgebreid worden met producten zoals honing en kazen. Dit jaar is ook de Fairtrade Werkgroep Valkenburg aanwezig met een kraam. Daarin wordt informatie gegeven over eerlijke producten en worden fairtrade artikelen gepromoot.

De markt is een initiatief van John van der Werff van het Biologisch Kruidentuintje en van Bakker Edo. "Vorig jaar waren de reacties heel positief en vandaar dat wij de markt ook dit jaar weer wilden organiseren", aldus Bakker Edo. Met de markt willen de initiatiefnemers duurzame producten meer onder de aandacht brengen. Er zullen leuke recepten ontwikkeld en verspreid worden met producten die op de streekmarkt te vinden zijn.

Op het marktje vindt u ook een 'vliegende kraam', waarin iedere week andere producten te vinden zijn die ofwel biologisch zijn of uit de streek afkomstig. Er is gekozen voor een 'vliegende kraam' zodat ondernemers en kleine bedrijven uit Valkenburg en omgeving die biologische producten, streekproducten en/of fairtrade producten aanbieden, deze eens extra kunnen promoten. Ook inwoners van Valkenburg die zelf groenten of fruit uit de tuin hebben, of andere bijzondere producten, worden opgeroepen om zelf een dagje op de markt te komen staan. Ondernemers en particulieren kunnen voor meer informatie en aanmeldingen een email sturen naar werf1@home.nl of bellen naar 06 36177920.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven