“We bieden onze klanten de keuze aan”

Spar wil met biologisch aanbod bijdragen aan leefbaarheid buurt

Tholen - Het aandeel biologisch voedsel is de afgelopen jaren gestegen in de supermarkten van de Spar. Jan-Hein van Spaandonk, brandmanager bij de Spar: "We zijn niet een 100% biologische winkel, maar we willen onze klanten wel de keuze aanbieden. Toen we ons biologisch assortiment zichtbaar aanprezen, kregen we daar ook positieve reacties op."

De Spar heeft het biologisch aanbod voor een aanzienlijk deel vormgegeven met producten van Bio+. "We hebben dik twee jaar geleden Bio+ als huismerk voor biologisch geïntroduceerd. Toen we zagen dat dit een succes was, hebben we het assortiment in kleine stappen uitgebreid. Dat geeft aan dat we groei doormaken."

Binnen het AGF-aanbod heeft de buurtsuper ook een biologisch aandeel. "Dat komt van onze eigen AGF-leveranciers. Daarnaast zorgen wij er voor dat onze klanten dwars door alle categorieën heen een keuze kunnen maken voor biologische producten. Zo hebben we ook de biologische lijnen van A-merken in huis."De winkels van de Spar zijn vaak te vinden in buurten waar geen grote supermarkt is. "Dat zorgt er voor dat we vaak ook een andere functie hebben. Spar wil bijdragen aan de leefbaarheid in de dorpen en buurten waar we gevestigd zijn. Daar moet ons assortiment ook op aansluiten."

Jan-Hein denkt dat de markt voor biologische voeding zich nog verder gaat ontwikkelen. "Voor ons past dit binnen onze strategie om steeds te verduurzamen. Ik gebruik dat graag als werkwoord, omdat het kleine stappen zijn die we zetten als bedrijf. En daar gaan we mee door."

Voor meer informatie:

Spar
Jan-Hein van Spaandonk
088 4457777
www.spar.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven