Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
3 juni van 12:00 tot 16:00 uur

Grote variëteit aan duurzame en bio-producten op Alkmaars Stadsfestival

Op zondag 3 juni vindt het Alkmaars Stadsfestival op het Kerkplein plaats, met circa vijftig deelnemende duurzame ondernemers en organisaties. Er is veel te zien, te proeven, te beleven en te genieten. Er is muziek, er zijn creatieve workshops, gratis hapjes en drankjes én een gratis goodie bag. Lokale en regionale bedrijven presenteren een grote variëteit aan duurzame of biologische producten en geven deskundig advies aan de bezoekers. Daarnaast zijn er kramen gereserveerd voor lokale instellingen en organisaties die zich inzetten voor goede doelen.

Een primeur is een bijdrage van de Alkmaarse kaasdragers. Én er wordt een app gelanceerd met de Eerlijk Winkelen route. Ook zal er door Belevenis Onderwijs en NME Alkmaar een GPS tocht door Alkmaar georganiseerd worden en zullen de StoereVrouwen samen met Dr. Green duurzaam huishoudadvies geven. De markt wordt gehouden op 3 juni tijdens de koopzondag.

Uitje voor het hele gezin

In het Energiecafé leert u hoe u de energierekening omlaag kunt krijgen, bij de workshops komt de creativiteit aan bod. Voor de kinderen zijn er bij de Energiebus leuke proefjes te doen met zon en windenergie. En verder is er Afrikaanse percussie, proefrijden met elektrische voertuigen en nog veel meer. Ook is er een boekenruilactie. Bij inlevering van drie van uw oude boeken, mag u drie nieuwe boeken uitzoeken! Kortom een bezoek aan de markt is een leuk uitje voor het hele gezin.

Alkmaars Stadsfestival
Locatie: Kerkplein, Alkmaar
Datum en tijd: zondag 3 juni van 12:00 tot 16:00 uur.

Organisatie

Het Alkmaars Stadsfestival is een initiatief van de gemeente Alkmaar en wordt georganiseerd door Good!. De gemeente Alkmaar wil samen met inwoners en partners de stad verduurzamen. Alkmaar wil een duurzame, leefbare, energie en neutrale stad zijn, waar eerlijke handel gestimuleerd wordt. Belangrijkste thema's voor de gemeente zijn duurzaam wonen, energie besparen, energie opwekken, duurzaam vervoer, duurzame/biologische voeding en vrije tijd. Om de inwoners van Alkmaar kennis te kunnen laten maken met verschillende producten, diensten en services op het gebied van deze thema's wordt het Alkmaars Stadsfestival georganiseerd.

Deelnemers

De organisatie verwacht dat het Alkmaars Stadsfestival een groot succes gaat worden. Er is veel belangstelling voor deelname, en de inschatting is dat circa vijftig bedrijven en organisaties deelnemen. De variëteit in het aanbod is groot en maakt de markt voor de bezoeker bijzonder interessant. Van duurzame tuinen tot goede doelen, van biologische wijnen tot zonnestroom en van biologische imkers tot led-verlichting; kortom voor elk wat wils.
Publicatiedatum: