Tekort aan lokale bio-melk in supermarkten Zuid-Florida

Consumenten in Zuid-Florida die op zoek zijn naar biologische melk in lokale supermarkten, worden waarschijnlijk geconfronteerd met een leeg schap. Dit is het gevolg van een tekort in de lokale biologische melkproductie.

"Dit komt door een toegenomen vraag naar biologische melk. Ook produceren sommige biologische melkproducenten enkel traditionele melk, dit als gevolg van hogere kosten voor biologisch graan. Hierdoor is het aanbod momenteel een stuk beperkter", zegt Kimberly Jaeger, woordvoerster van Publix winkels, waar het tekort goed merkbaar is.Jaeger geeft aan dat alle Publix winkels kampen met een beperkte levering van Greenwise (lokaal bio-bedrijf). Andere bio-merken, zoals Horizon en Organic Valley, staan nog wel in de schappen. De Publix-melkleveranciers bevinden zich in het midwesten en noordoosten van Florida. Het is onduidelijk wanneer er weer meer biologische melk beschikbaar komt.

Whole Foods-winkels in Florida worden nog volop beleverd, en hebben geen melding van problemen gemaakt. 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.