Kip blijkt niet diervriendelijk

Reclame Code Commissie vindt Weelderkip misleidend

De Reclame Code Commissie (RCC) vindt dat supermarkt Coop haar klanten heeft misleid door de 'Weelderkip' als diervriendelijk aan te prijzen. Deze kip, die ook bij Dirk en C1000 (onder de naam 'onze kip') in het schap ligt, is volgens de RCC niet diervriendelijk.

Klik hier voor de uitspraak van de RCC.

De RCC doet deze uitspraak nadat Stichting Wakker Dier bij de Commissie aanklopte met de mededeling dat consumenten worden bedrogen. De 'Weelderkip' zou net één week langer leven dan een kip uit de vee-industrie. De Weelderkip is sinds dit jaar geïntroduceerd in de supermarkten Coop, Dirk, Bas en Digros en C1000. De Commissie oordeelt nu dat vlees pas diervriendelijk mag worden genoemd als de leefomstandigheden aanmerkelijk beter zijn dan die van reguliere kip uit de bio-industrie. Daarvan is geen sprake volgens de Commissie.

Coop schrapt claim

Yvonne van Asselt, woordvoerder van supermarktketen Coop laat weten dat de formule de uitspraak van de RCC respecteert en de claim 'Weelderkip en diervriendelijk' zal daarom van de verpakking worden gehaald.

Bron: Levensmiddelenkrant

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven