Cono investeert 80 miljoen in nieuwe kaasmakerij
Cono Kaasmakers heeft sinds 1929 een kaasmakerij in Beemster. Om de hoge kwaliteit te behouden en groei in de toekomst te kunnen opvangen is besloten tot nieuwbouw. Beemster Kaas wordt nog op traditionele manier gemaakt met ambachtelijke elementen. Ook in de nieuwe kaasmakerij zal op exact dezelfde manier worden gewerkt.
De leden van de CONO coöperatie hebben de afgelopen jaren behoorlijk gereserveerd om de nieuwbouw te kunnen financieren. De helft van de investering wordt uit eigen middelen betaald. De andere helft wordt gefinancierd bij de Rabobank. De bouw zal anderhalf jaar in beslag nemen. Bij de bouw zullen de meest geavanceerde technieken worden gebruikt op gebied van energieterugwinning en duurzaamheid. Op het moment dat de nieuwe kaasmakerij in gebruik wordt genomen wordt de oude afgebroken en de grond weer terug gegeven aan de natuur van de Beemster-polder.
Bron: Cono Kaasmakers, FoodHolland