Cono investeert 80 miljoen in nieuwe kaasmakerij

In de ledenvergadering op 23 november hebben de leden van Cono Kaasmakers massaal ingestemd met de bouw van een geheel nieuwe kaasmakerij, waarmee een investering van 80 miljoen euro gemoeid is. Volgend jaar zal de eerste paal de grond in gaan. Cono Kaasmakers – bekend van de merken Beemster Kaas en Oudendijk – is een coöperatie van 500 veehouders voornamelijk in Noord Holland.

Cono Kaasmakers heeft sinds 1929 een kaasmakerij in Beemster. Om de hoge kwaliteit te behouden en groei in de toekomst te kunnen opvangen is besloten tot nieuwbouw. Beemster Kaas wordt nog op traditionele manier gemaakt met ambachtelijke elementen. Ook in de nieuwe kaasmakerij zal op exact dezelfde manier worden gewerkt.

De leden van de CONO coöperatie hebben de afgelopen jaren behoorlijk gereserveerd om de nieuwbouw te kunnen financieren. De helft van de investering wordt uit eigen middelen betaald. De andere helft wordt gefinancierd bij de Rabobank. De bouw zal anderhalf jaar in beslag nemen. Bij de bouw zullen de meest geavanceerde technieken worden gebruikt op gebied van energieterugwinning en duurzaamheid. Op het moment dat de nieuwe kaasmakerij in gebruik wordt genomen wordt de oude afgebroken en de grond weer terug gegeven aan de natuur van de Beemster-polder.

Bron: Cono Kaasmakers, FoodHolland

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven