Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Monitoring en tools voor een Duurzame Zuivelketen

Het LEI, onderdeel van Wageningen UR, helpt mee met het ontwikkelen van een monitoringsprogramma voor het initiatief Duurzame Zuivelketen. Daarnaast adviseert het LEI over mogelijke instrumenten of tools die primaire ondernemers binnen de zuivel kunnen gaan gebruiken om hun eigen positie te kunnen bepalen en te verbeteren.

Het LEI doet dit in opdracht van de Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO) en Land- en Tuinbouw Organisatie Nederland (LTO).

Indicatoren

Inmiddels zijn de door het LEI voorgestelde indicatoren vastgesteld. Vanaf 2012 wordt zichtbaar hoever de melkveehouders zijn met het realiseren van de doelen van Duurzame Zuivelketen rond de thema's diergezondheid&dierenwelzijn, klimaat&energie, weidegang en biodiversiteit&milieu.

Klankbordgroep

Verschillende zuivelpartijen zijn betrokken bij het ontwikkelen van het programma. Het LEI legt alle bevindingen ook voor aan een klankbordgroep van melkveehouders.

Voor meer informatie: Alfons Beldman

Klik hier voor meer informatie over dit onderwerp.

Publicatiedatum: