Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"De boer heeft er geen omkijken naar"

Veelzijdige dagbesteding bij zorgboerderij De Weide Blik

Tholen - Op multifunctioneel bedrijf De Weide Blik in het Groningse Aduard biedt cliënten de kans om op het platteland werken. De deelnemers worden begeleid door Stichting Zorgboerderij De Weide Blik. Pankaja Bours is samen met haar collega Petra verantwoordelijk voor het zorggedeelte. "Het is heel leerzaam voor hen. Als ze binnenkomen weten velen vaak niet eens wat bio inhoudt."

Pankaja geeft aan dat de cliënten boer Pieter Wouda veel werk uit handen nemen. Zo helpen ze met het voeren van de koeien, maken de roosters schoon en ze helpen met het verweiden van het vee. "Dit gaat nu eenmaal eenvoudiger als je met een groep bent."



Maar dat zijn niet de enige activiteiten. Zo worden er ook biologische groenten geteeld, in de tuin en in de tunnel. "De groenten mogen ze mee naar huis nemen. En we maken 's middags soep klaar van de groenten. Op deze manier krijgen de cliënten echt verbinding met het werk." De groenten worden overigens ook verkocht aan een natuurvoedingswinkel in de buurt en een antroposofische zorginstelling. "De zorginstelling koopt ook het vlees dat op De Weide Blik geproduceerd wordt."


Sinds 2003 werken er cliënten op het bedrijf, dit gebeurt vier dagen in de week. De meesten zijn twee of drie dagen per week werkzaam op de boerderij. Dit gebeurt in vaste groepen. "Leuk is dat deze groepen wel iedere dag anders zijn qua samenstelling." Pankaja benadrukt dat er duidelijke afspraken zijn gemaakt met de boer. "Pieter heeft geen omkijken naar de dagbesteding en wij hebben geen stress van het bedrijf."



Bij De Weide Blik kunnen cliënten met een psychische hulpvraag terecht, of met een stoornis uit autistisch spectrum. Ook zijn er cliënten met een lichte verstandelijke beperking gecombineerd met een psychische component.

Voor meer informatie:

Pankaja Bours
Stichting Zorgboerderij De Weide Blik
Friesestraatweg 15a
9831 TB Aduard
050 4031540
info@zorgboerderijdeweideblik.nl
www.zorgboerderijdeweideblik.nl