Vraag overstijgt momenteel het aanbod

Bio Suisse hoopt op nieuwe biologische melkveehouders

Terwijl conventionele boeren blijven zitten met hun melk, kunnen de biologische boeren in Zwitserland de vraag momenteel niet meer aan. Voor het eerst overtreft de vraag naar biologische melk het aanbod. Bio Suisse verwacht daarom dat de productie de komende tijd zal gaan toenemen.

In de afgelopen vijf jaar is een situatie als deze nog niet voorgekomen. Sinds 2006 wordt in Zwitserland jaarlijks zo'n 200 miljoen kilogram aan biologische melk geproduceerd. In 2010 waren biologische boeren zelfs nog genoodzaakt om een deel van de melk als gangbare melk te verkopen.Sinds deze zomer is er meer dan 1000 ton bio-melk tekort. Dit meldt Stephan Jaun, woordvoerder van Bio Suisse. Reden is de toenemende verkoop van biologische melk door groothandelaren en distributeurs, dit terwijl de verkoop van conventionele melk afneemt. Dit probleem kan niet van de een op andere dag opgelost worden.

Jaun zegt dat dat er niet geïmporteerd zal gaan worden om aan de vraag te voldoen. Bio Suisse hoopt dat de toenemende vraag voor meer boeren aanleiding is om het bedrijf om te schakelen. Ook de prijzen die voor biologische melk betaald worden, zijn steeds aantrekkelijker.

Op dit moment krijgen de bio-boeren gemiddeld 81 cent per kilogram biologische melk, terwijl de richtprijs voor gangbare melk op 64 cent ligt.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven