'Upgraders' dragen steentje bij aan betere wereld

Oneerlijke snacks omgeruild voor biologische groentetassen

Leerlingen van het Echnaton College uit Almere hebben donderdag op vier locaties in Almere een Upgrade uitgevoerd. Een Upgrade is een actie die bijdraagt aan een betere wereld.

De ludieke acties, die door de jongeren zelf zijn bedacht, werden goed ontvangen door het Almeerse publiek. Elke Upgradeactie was gericht op circa honderd mensen. Door deze ludieke acties laten de leerlingen van het Echnaton zien dat werken aan een betere wereld leuk is. Op een positieve manier werken aan een betere toekomst.

Ruilactie

Bij een supermarkt in Almere Stad vroegen de Upgraders aan het winkelend publiek of zij een oneerlijke snack wilden omruilen voor een biologische groentetas. Een ruilactie met een directe 'upgrade' voor de wereld omdat bij de productie van biologisch voedsel zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met milieu, dier en mens.

Bidon

Tijdens de grote pauze in de Aula van het Echnaton, vond op dat moment een andere upgrade plaats. De jongeren wisten de aandacht van hun medestudenten te trekken, door onder luid applaus diegene te feliciteren, die als eerst een rondslingerend plastic flesje in de prullenbak gooide. Vervolgens gingen de Upgraders op pad om de bidons aan te bieden aan de leerlingen, op voorwaarden dat ze hun plastic flesje inleverden. Een upgrade met een directe bijdrage aan een duurzaam leefmilieu.

Eerlijke chocolade

Rondom het stadhuis zijn er twee Upgrades uitgevoerd die gericht waren op fietsers en automobilisten. Fietsers werden staande gehouden en vervolgens werd hen een reep eerlijke chocolade aangeboden, als beloning voor hun duurzame keuze om de fiets te pakken. Ook werd aan automobilisten gevraagd of zij bereid waren om wat vaker de auto te laten staan en de fiets te pakken.

Bron: Dichtbij

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven