In een tijd waarin steeds meer kleine buurtwinkeltjes verdwijnen onder het geweld van de grote supermarktketens, is het Bettina gelukt om van haar charmante konditorei een succes te maken. Twee jaar geleden startte ze op de Van Woustraat nummer 188 een biologische taarten- en koekjesbakkerij, waar ze eigenhandig vanuit de Duitse traditie haar lekkers bakt.
Met het openen van Bettina Bakt twee jaar geleden werd haar droom werkelijkheid. Bettina werkte hiervoor in de zorg- en welzijnssector, maar het was altijd een grote wens om een eigen taartenwinkeltje te beginnen. Op haar 49ste maakte ze de grote stap. Ze zegde haar baan op en toen de geschikte locatie zich voordeed, was de zaak beklonken. "Ik kende de Van Woustraat en de buurt goed", vertelt Bettina. "Het is een straat met veel mogelijkheden en ik had er alle vertrouwen."
Op 14 oktober 2009 om 14:10 uur gingen de deuren officieel open. Ze begon toen met zes taarten in de vitrine. Inmiddels heeft ze er zo'n vijftien tot twintig in het assortiment. Bettina bakt volledig biologisch en met echte producten. "Ik werk alleen met pure ingrediƫnten en geen kunstmatige toevoegingen. Daarom smaakt mijn walnotentaart echt naar walnoten en niet naar suiker bijvoorbeeld. Elke taart heeft zijn eigen identiteit en smaakt anders. Maar ondanks dat alle taarten biologisch zijn, zijn ze in eerste instantie vooral lekker", verzekert Bettina.
Veel buurtbewoners weten Bettina's winkeltje al te vinden. Maar ook buiten de buurt kennen ze de taarten van Bettina al. "Er komen hier mensen van allerlei culturen en uit alle delen van de stad. Via mond-tot-mond reclame komen veel klanten hier terecht. Dat is natuurlijk erg leuk en voelt als waardering." Terwijl veel ondernemers het in deze economisch zware tijden moeilijk hebben, gaat het Bettina ondanks de crisis voor de wind. Wat is haar geheim? Na lang nadenken: "Ik denk de combinatie van zoveel verschillende soorten taarten in de Duitse traditie die je niet elders kunt krijgen en het feit dat ze volledig biologisch zijn. Ook zijn alle producten gegarandeerd zonder gelatine. Dus vegetariƫrs of mensen van andere culturen kunnen hier ook terecht. En alles is vers en wordt met de hand gemaakt."
"Maar eigenlijk heb ik helemaal geen doordacht concept. Ik denk dat het huiskamergevoel mensen misschien aanspreekt. Iedereen kan hier binnenlopen voor wat lekkers, een kopje koffie of een praatje. Het komt heel vaak voor dat ik onder het bloem zit of tussendoor de oven moet uitzetten als ik klanten in de winkel heb." Naast taarten en koekjes verkoopt Bettina ook echte Duitse broden en bakt ze taarten op bestelling. De winkel is geopend van woensdag tot en met zaterdag. Om haar twee jarig jubileum te vieren heeft ze een actie voor de buurt bedacht. Iedere klant die tien euro besteed, krijgt een lot. Op 14 november is de trekking en de hoofdprijs is een taart naar eigen ontwerp.
Bron: Dichtbij
Taarten in Duitse traditie en volledig biologisch
Bettina Bakt: droom is werkelijkheid geworden
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-05-16 "Dit is de manier waarop ik wil boeren: een goede bodem, dicht bij de consument en traceerbaar voedsel"
- 2022-05-13 Terug van weggeweest: biologische bakkerij bij Loverendale ter Linde
- 2022-05-09 Drukbezochte streekmarkt en open dag bij jubilerend bio-bakker Bolhuis
- 2022-05-05 Robert teelt bio-granen voor lokaal brood en bier
- 2022-05-02 Kleinere sandwiches en taartstukken vanwege hogere prijzen: "We zijn hier open over"
- 2022-04-29 Bakker Bolhuis bakt 25 jaar biologisch
- 2022-03-31 Zwitsers bio-label geldt bij uitzondering deels ook voor Europees tarwe
- 2022-03-28 "We gaan voor eigen graan"
- 2022-03-01 Henk Smit overleden
- 2022-02-25 Braas Brood- en Banketbakkerij zal fors uitbreiden
- 2022-02-16 Nieuw: Moin vegan (choco) croissants
- 2022-02-10 "Dat ik ooit overstapte op biologisch meel, was uit een soort bewijsdrang"
- 2022-02-02 Royal Steensma neemt konfijtactiviteiten Canditfrucht over
- 2022-01-03 Biologische bakker in nieuwbouw bij station Sloterdijk in Amsterdam
- 2021-12-16 rose&vanilla krijgt investering van ruim half miljoen van Brave New Food Investments
- 2021-12-15 BioForum organiseert infosessies voor bakkers die willen omschakelen
- 2021-12-07 Drie nieuwe soorten Belgisch biologisch tarwebrood dankzij succesvol ketenproject
- 2021-11-22 Biobakkerij De Trog opent belevings- en R&D-centrum
- 2021-10-21 Eerste oogst biobaktarwe van Belgisch ketenproject is een succes
- 2021-10-13 "De vanilleflan is misschien wel het populairste taartje"