
Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- "Het is lente, en ons land kleurt wederom bruin"
- Henri Willig maakt kaas van biologische ezelinnenmelk
- Een half jaar of jaarrond aardbeien in het Nederlandse schap?
- Opschaling in de teelt van bio-champignons voor betere concurrentiepositie
- Onderzoek naar agroforestry op de agenda bij het ministerie van LNV
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
Taarten in Duitse traditie en volledig biologisch
Bettina Bakt: droom is werkelijkheid geworden
Met het openen van Bettina Bakt twee jaar geleden werd haar droom werkelijkheid. Bettina werkte hiervoor in de zorg- en welzijnssector, maar het was altijd een grote wens om een eigen taartenwinkeltje te beginnen. Op haar 49ste maakte ze de grote stap. Ze zegde haar baan op en toen de geschikte locatie zich voordeed, was de zaak beklonken. "Ik kende de Van Woustraat en de buurt goed", vertelt Bettina. "Het is een straat met veel mogelijkheden en ik had er alle vertrouwen."
Op 14 oktober 2009 om 14:10 uur gingen de deuren officieel open. Ze begon toen met zes taarten in de vitrine. Inmiddels heeft ze er zo'n vijftien tot twintig in het assortiment. Bettina bakt volledig biologisch en met echte producten. "Ik werk alleen met pure ingrediënten en geen kunstmatige toevoegingen. Daarom smaakt mijn walnotentaart echt naar walnoten en niet naar suiker bijvoorbeeld. Elke taart heeft zijn eigen identiteit en smaakt anders. Maar ondanks dat alle taarten biologisch zijn, zijn ze in eerste instantie vooral lekker", verzekert Bettina.
Veel buurtbewoners weten Bettina's winkeltje al te vinden. Maar ook buiten de buurt kennen ze de taarten van Bettina al. "Er komen hier mensen van allerlei culturen en uit alle delen van de stad. Via mond-tot-mond reclame komen veel klanten hier terecht. Dat is natuurlijk erg leuk en voelt als waardering." Terwijl veel ondernemers het in deze economisch zware tijden moeilijk hebben, gaat het Bettina ondanks de crisis voor de wind. Wat is haar geheim? Na lang nadenken: "Ik denk de combinatie van zoveel verschillende soorten taarten in de Duitse traditie die je niet elders kunt krijgen en het feit dat ze volledig biologisch zijn. Ook zijn alle producten gegarandeerd zonder gelatine. Dus vegetariërs of mensen van andere culturen kunnen hier ook terecht. En alles is vers en wordt met de hand gemaakt."
"Maar eigenlijk heb ik helemaal geen doordacht concept. Ik denk dat het huiskamergevoel mensen misschien aanspreekt. Iedereen kan hier binnenlopen voor wat lekkers, een kopje koffie of een praatje. Het komt heel vaak voor dat ik onder het bloem zit of tussendoor de oven moet uitzetten als ik klanten in de winkel heb." Naast taarten en koekjes verkoopt Bettina ook echte Duitse broden en bakt ze taarten op bestelling. De winkel is geopend van woensdag tot en met zaterdag. Om haar twee jarig jubileum te vieren heeft ze een actie voor de buurt bedacht. Iedere klant die tien euro besteed, krijgt een lot. Op 14 november is de trekking en de hoofdprijs is een taart naar eigen ontwerp.
Bron: Dichtbij
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-03-27 Nieuw: Spelt Amandelstaafjes en Haverkoekjes Hazelnoot Cacao
- 2023-03-16 "We hebben hier de voorbije weken al veel talenten zien ontluiken"
- 2023-03-14 Nieuwe lijn met biologische bakkerijproducten van Nederlandse bodem: Driekant Vitale Voeding
- 2023-03-09 "Onze ambitie is om ieder jaar minder afval te produceren"
- 2023-03-07 Ontstaat in Rhijnauwen hét brood van de toekomst?
- 2023-02-06 PLUS start met verkoop brood van gisteren
- 2023-01-27 Carl Siegert grijpt naast EZK Energy award
- 2023-01-24 Uniek korte-keten-concept van graan tot brood gepresenteerd
- 2023-01-11 Bakker Bolhuis bakt geen bio-roggebrood meer vanwege hoge energieprijzen
- 2022-12-23 Terugblik biologische granenmarkt 2022
- 2022-12-22 "Die 15 verschillende 'handjes aan het deeg' maken deze speculaas echt uniek"
- 2022-11-09 "Bevlogen politici zoals Hawre Rahimi zijn in Den Haag nog dun gezaaid"
- 2022-11-02 "Rogge levert niet veel op, maar is wel een mooi gewas voor de grond"
- 2022-10-31 Vernieuwd uniform bio-broodassortiment van Van der Westen organic family bakery
- 2022-10-24 "Wat ze ons nu voorschotelen, is gewoon niet toereikend"
- 2022-10-20 "Had ik dan niet zo energiezuinig moeten zijn?"
- 2022-10-07 PLUS breidt broodassortiment uit met dagverse biologische broden
- 2022-10-05 "De markt voor biologische granen is nog aan het groeien"
- 2022-09-27 Supermarkten schimmig over vers afgebakken broodjes
- 2022-09-21 Nieuw bij BD-Totaal: Grainfields bakmixen