Roofmijt nog effectiever met Swirski-Mite LD

Met een nieuwe formulering heeft Koppert Biological Systems een nog effectievere variant met de roofmijt Amblyseius swirskii. Het product heet Swirski-Mite LD (van 'lange duur'). Na de eerste introductie is de bestrijder van trips en witte vlieg langer en nadrukkelijker in het gewas aanwezig. Dat maakt het biologisch systeem sterker en biedt de teler nog meer zekerheid.

Bij Swirski-Mite LD komt Amblyseius swirskii over een langere periode vrij. Bij het bestaande product is een zakje na vier tot zes weken uitgewerkt. De LD-variant werkt onder de juiste omstandigheden langer dan zes weken door. Dat maakt het product uitermate geschikt voor een preventieve aanpak. Continu lopen er roofmijten uit het zakje het gewas in, waardoor het gewas gedurende deze periode beschermd wordt tegen aanvallen van trips en witte vlieg.


Veel voordelen

Het voordeel is groot wanneer Amblyseius swirskii gebrek aan prooi heeft en tegelijkertijd niet op het gewas kan overleven, zoals in komkommer, roos en gerbera (geen stuifmeel).

In de periode waarbinnen de roofmijt uit de LD-verpakking vrijkomt, komen er bovendien 50 tot 100 procent méér exemplaren vrij dan uit de gewone verpakking. Samen met de langere werkingsduur maakt dit in veel gewassen de bestrijding van trips en witte vlieg krachtiger.

Koppert presenteert het nieuwe product op de Horti Fair (standnummer 08.0113) en de International Flower Trade Fair (standnummer B5.07). Het product komt begin december beschikbaar voor levering.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven