Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vooraankondiging: Tweede Landelijke Dag voor Agrarische Natuurverenigingen

Vogelbescherming Nederland, ZLTO, Veelzijdig Boerenland en APnl organiseren op woensdag 15 februari 2012 de tweede Landelijke Dag voor Agrarische Natuurverenigingen in De Schakel te Nijkerk. Hèt platform voor elke ANV om kennis uit te wisselen, de nieuwste ontwikkelingen te volgen, te leren van succesprojecten en te netwerken.

Het thema van de Landelijke Dag 2012 is 'Agrarisch natuurbeheer: samen beter!' De terugtredende overheid vraagt om andere vormen van samenwerking. Wat betekenen die veranderingen voor de rol en het werk van Agrarische Natuurverenigingen? In het hele land houden groepen agrariërs zich actief bezig met agrarisch natuurbeheer, zoals weide- en akkervogelbeheer en botanisch beheer. Hoe kunnen ANV's, samen met andere partijen, boerenlandvogels en andere natuurwaarden in het landelijk gebied beter beschermen? In boeiende presentaties en workshops komen deze vragen aan de orde. Het definitieve programma wordt in de eerste week van januari 2012 bekend gemaakt op deze website. Op deze site is ook een formulier te vinden, waarmee u zich nu al kunt aanmelden voor de dag.



Op de Landelijke Dag 2012 wordt ook de Agrarisch Natuurbeheerprijs van Vogelbescherming Nederland uitgereikt. Hiermee steunt Vogelbescherming Nederland de meest vernieuwende en vogelvriendelijke initiatieven van ANV's. Vogelbescherming Nederland heeft in totaal 30.000 euro aan prijzengeld beschikbaar gesteld. Het beste initiatief krijgt bovendien de wisseltrofee De Bronzen Grutto. Meer informatie over de prijsvraag en het deelnameformulier is te vinden op www.vogelbescherming.nl/prijsvraaganv.

Op 20 januari 2011 bezochten ruim 180 deelnemers de eerste Landelijke Dag voor Agrarische Natuurverenigingen.
Publicatiedatum: