Nieuwe voltagerecord voor 'organic photovoltaic'-zonnecel

Molecular Solar Ltd., een commerciële tak van de Britse University of Warwick, heeft een nieuw record gezet voor 'organische fotovoltaïsche cellen'. Dit zal volgens hen leiden tot een nieuwe manier van het gebruik van zonne-energie in de moderne elektronica.

De 'organic fotovoltaïsche cel' (OPV) is een opkomende technologie met een grote belofte. De zonnecellen zijn namelijk zeer flexibel, goedkoop te produceren, niet giftig en recyclebaar. Lagere rendementen in vergelijking met andere technologieën hebben de populariteit van deze zonnecellen echter lange tijd onderdrukt.

De onderzoekers besloten zich te concentreren op het ontwerpen van organische zonnecellen met open circuitvoltages van meer dan vier volt. Dit is het vermogen dat nodig is om lithium-ion batterijen op te laden. Dit is volgens Research Director Dr. Ross Hatton een wereldprimeur.

"De eerste generatie van de organische fotovoltaïsche cellen zal uitzonderlijk goed worden afgestemd op de elektronica-toepassingen van consumenten. Het voordeel is dat ook een enkele cel gebruikt kan worden, dit bespaart productiekosten", licht Tim Jones toe. Hij is 'chief technology officer'.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven