Van 10 hectare naar 460 hectare

Amerikaanse oogarts Dr. Neil Griffin runt biologische boerderij

Oogarts Dr. Neil Griffin uit Southern Pines runt een biologische boerderij. Wat begon als een hobby is uitgegroeid tot een fulltime bedrijf. Tien jaar geleden begon hij samen met zijn vrouw Sole met tien hectare land. Ondertussen is dit uitgebreid tot 460 hectare land.

In de avonden en in het weekend, wanneer Griffin geen patiënten hoeft te behandelen, moet reizen of ander chirurgen moet onderwijzen, is Griffin op de boerderij te vinden.

De patiënten zijn voor Griffin de belangrijkste bron van informatie. Hij heeft veel patiënten die zelf ook landbouwer zijn. Zo heeft hij ook een patiënt, Bill Cameron, die hij zelfs zijn 'landbouw mentor' noemt.Een groot deel van het dagelijks werk op de boerderij draagt hij over aan Jason en Mandy Davis. "Sommige zullen Jason en mij pietluttig noemen", zegt Griffin. "Sole en Mandy zijn de fijnproevers. We hebben allemaal goed, vers en gezond voedsel en we letten er heel nauwkeurig op hoe het geproduceerd wordt."

Het begon met een tomaat...

Als kind hielp Griffin vaak in de tuin van vijf hectare van zijn grootvader. Griffin was gefascineerd door de manier waarop zijn grootvader de tomaten onder het huis hield, om zo de oogst te kunnen verlengen tijdens koeler weer. Griffin had als jonge student van de University of Maryland al geprobeerd om 'de smaak van thuis' na te bootsen, door zijn eigen tomaten te telen. Hij was er alleen niet in geslaagd.Hij heeft een lange weg afgelegd. Ondertussen teelt Griffin minstens vijf verschillende soorten 'historische' tomaten met namen als Stupice, Tigerella, Garden Peach, German Queen en Amana Orange. De uitdaging voor Griffin is om de specifieke smaak te kunnen behouden bij teelt op grote schaal.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.