Baanbrekend werk in biologische bestrijding

Certificate of Distinction voor professor Joop van Lenteren

De Council of the International Congresses of Entomology heeft een Certificate of Distinction toegekend aan prof. Joop van Lenteren van het Laboratorium voor Entomologie van Wageningen University, onderdeel van Wageningen UR. De council is verantwoordelijk voor het belangrijkste internationale congres binnen de entomologie dat eens in de vier jaar plaatsvindt. Het certificaat wordt aan Van Lenteren toegekend voor zijn baanbrekende werk op het gebied van de biologische bestrijding.

Al meer dan 35 jaar zet Joop van Lenteren zich in voor een duurzame productie van voedsel, zonder gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen. Hij doet dit door uitstekend fundamenteel ecologisch onderzoek te verbinden met toegepast onderzoek naar de mogelijkheden om sluipwespen en roofvijanden te kunnen inzetten bij de bescherming van gewassen. Hij heeft meer dan 260 MSc- en meer dan 75 PhD studenten begeleid. In aanvulling op zijn wetenschappelijk onderzoek en onderwijs is hij ook actief als bestuurder, onder andere als secretaris-generaal van de International Organization for Biological and Integrated Control of Noxious Animals and Plants (IOBC-IUBS) (2008-2012) en als vicevoorzitter en lid van het Expert Panel on Plant Health van de Europese Voedselautoriteit (EFSA) (2006-2012).

Van Lenteren is een boegbeeld van Wageningen University die al vele prijzen heeft ontvangen, waaronder twee eredoctoraten (Universiteiten van Budapest en Warschau), de Rank Prize for Nutrition (Londen) en de Shell-prijs voor duurzaamheid. Het Certificate of Distinction is een bijzondere aanvulling en een nieuwe onderstreping van het belang van het onderzoek naar duurzame en milieuveilige methoden om onze gewassen te beschermen. De officiële uitreiking zal plaatsvinden in Daegu (Korea) tijdens het 24e International Congress of Entomology in augustus 2012.

Bron: Wageningen UR

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.