Uitgegroeid tot expert op biologisch gebied

G&W Gezondheidswinkel is jarig en viert feest

Bij G&W Gezondheidswinkel is het de komende weken feest. En dat is niet zo vreemd want het bedrijf aan het Buikslotermeerplein in Amsterdam Noord van eigenaar Michel Does viert het 40-jarig bestaan. En dat betekent van maandag 17 tot en met zondag 30 oktober volop profiteren van diverse aantrekkelijke acties.

Michel Does, die al sinds zijn zestiende in de winkel staat, heeft de winkel in de loop der jaren zien uitgroeien tot dè biologische winkel van Amsterdam-Noord en omstreken. "Mijn vader is hier veertig jaar geleden op winkelcentrum Boven 't Y gestart en mede dank zij hem is de winkel geworden zoals die nu is. En uiteraard is het ook aan de consument te danken dat we hier al veertig jaar zitten. Dat schenkt ons het vertrouwen en daar zijn we natuurlijk heel blij mee."

Maar daarmee doet Does zichzelf een beetje tekort. De ondernemer heeft de afgelopen jaren zijn assortiment verder ontwikkeld en uitgedacht. G&W Gezondheidswinkel is uitgegroeid tot de expert op biologisch gebied. "Mijn vader adviseert nog steeds op de achtergrond", zegt Michel bescheiden. "Maar het is wel waar. Wat mensen thuis aan voeding in de kast hebben staan, is bij mij ook biologisch verkrijgbaar. Biologisch is trendy op het moment. En onlangs hebben we ons assortiment nog verder uitgebreid."

En niet zo'n beetje ook. Er kwam een kleine zes vierkante meter ruimte bij. Does heeft samen met Natudis Firma een heel nieuw schappenplan gemaakt. Producten zijn opnieuw gerangschikt en er kwam ook een aantal nieuwe producten bij. Michel: "We hebben de warme maaltijden uitgebreid en ook hebben we biologische wijnen en een aantal biertjes in het assortiment opgenomen. Er is steeds meer behoefte aan goed en speciaal bier. Daarnaast heb ik de ontbijt serials en de pasta's en granen uitgebreid. Voor de liefhebber heb ik ook nog marinades voor vlees. Uiteraard ook biologisch. De groepen zijn nu opnieuw ingedeeld. Ik ben heel tevreden met het resultaat. Het is overzichtelijk, ruimer en toch staan er meer producten."

Volgens Michel Does proef je het verschil in kwaliteit. "Niet voor niks hanteren we de slogan 'be sure it's pure'. Je proeft het verschil als het biologisch is. Als je eenmaal de pure smaak hebt ontdekt, wil je niet anders meer. Mensen die bewust letten op smaak, ontdekken dat biologisch echt lekkerder is. Er is een biologisch Europees keurmerk. Als dat er op staat, weet je zeker dat het biologisch is. Een streekproduct hoeft dus niet per se biologisch te zijn."

G&W Gezondheidswinkel laat de klant volop profiteren van het jubileum. Van 17 tot en met 30 oktober wordt er tien procent korting gegeven op alles. Op zes productgroepen zit maar liefst een korting van 40 procent. Dat gaat om: chocolade, vruchtensap, wijn, brood, kaas en jam. "Uiteraard geven we desgewenst informatie over voeding, producten en geneesmiddelen. Wie niet zeker is, kan gerust langs komen."

Bron: Dichtbij

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven