Organic Valley eist hoge schadevergoeding van vervoersbedrijf

Het Amerikaanse biologische zuivelbedrijf Organic Valley heeft een claim van 1 miljoen dollar ingediend tegen een bedrijf dat een deel van haar melk bezorgde. Organic Valley spant een rechtszaak aan tegen Tom Bowman Trucking uit Orangeville. Ze beweren dat hij vier jaar lang frauduleus gehandeld heeft. Hij zou voor honderden duizenden kilometers gefactureerd hebben die nooit gereden zijn. Organic Valley beschuldigt hen ook van afpersing.

Thomas P. Bowman heeft al erkend dat hij vorige maand extra kilometers heeft gefactureerd, omdat hij 1,75 dollar per mijl had moeten krijgen in plaats van de gecontracteerde prijs van 1,40 dollar. Hij stelt dat de 1,75 dollar een eerlijke prijs is en ontkend dat er extra kilometers toegevoegd zijn aan de facturen. Eventuele misvattingen van Organic Valley kunnen volgens hem ook het gevolg zijn van gewijzigde routes of bestemmingen, waardoor extra kilometers gemaakt moesten worden.

Organic Valley heeft eerder berekend dat ze Bowman 800.000 dollar te veel hebben betaald. Dit is nu herberekend naar 1,038 miljoen dollar. Bowman zegt dat zijn bedrijf nooit een contract met Organic Valley heeft gehad en wil dat de zaak geseponeerd wordt.
Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven