Nieuwe GooodyFooods opent in Zaandam

In de keuken thuis en in de vele kookprogramma’s op tv; steeds vaker gaat het over de vraag 'Wát eten we precies?'. Hoe is het gegroeid, geteeld, gebrouwen? 'Zaandam' volgt deze trend: in korte tijd openen er twee natuursupers.

Naast het kantoor van Dagblad Zaanstreek komt EkoPlaza naar de Westzijde. Zij gaat 3 november open. Vanavond opent Zaanstads economiewethouder Barbara Visser GooodyFooods, in de Hermitage, tegenover de Rozengracht.

Wat meteen opvalt bij GooodyFooods is de enorme ruimte (470 vierkante meter) ten opzichte van de voorganger (130 vierkante meter), de Natuurwinkel. Deze winkel, bij velen bekend als Lembas ('engelenbrood' uit Tolkiens Lord of the Rings), was tot voor kort een soort buurtwinkeltje, op de hoek Czarinastraat-Hogendijk. Onderscheiden

Het aanbod van producten in de nieuwe winkel is navenant aangepast. Maar het knusse van hun oude zaak willen vader Henrie Esman (59) en zoon Joram (26) ook in hun nieuwe winkel houden. "Wij willen de klanten kennen. Kopje koffie schenken", vertelt Joram. Hij wil zijn zaak onderscheiden van EkoPlaza. "Zij noemen zich biologische supermarkt. Wij de biologische speciaalzaak."

Gedacht wordt wel eens dat dit soort winkels altijd vegetarisch is. GooodyFooods is dat niet. "Ons vlees is biologisch. Dat is lekkerder", zegt Henrie. Zijn zoon vult aan: "We hebben ook een vegetarische slager. Die maakt vleesvervangers van lupine. Een bekende kok zei laatst op tv dat hij vegetarische kipfilet net zo lekker vindt als echt kippenvlees."

De plek van GooodyFooods is goed, vindt Joram. "Het centrum van Zaandam verschuift hier naartoe. Het wordt mooi, vind ik. En om de hoek zit een Albert Heijn. Dat komt goed uit, want in een landelijk onderzoek stond dat 90 procent van de natuurwinkelklanten voor andere boodschappen naar de AH gaat. Voor kwaliteit kiest."

Probleem is het gebrek aan fietsenstallingen. Joram versierde al extra rekken, bijna tot in de zaak. Als het druk wordt - 'dat is de bedoeling' - moet de klant wel de fiets kwijt kunnen.

Bron: Noordhollands Dagblad

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven