Stadslandbouw in het zonnetje op BioVak 12

Stadslandbouw is een moderne en innovatieve vorm van tuinieren. Het principe is simpel: zo veel mogelijk eten zo dicht mogelijk bij huis kweken. In de laatste jaren schieten de stadslandbouw-projecten als paddenstoelen uit de grond. BioVak biedt graag ruimte aan voor innovatieve bedrijven en projecten op het nieuwe Stadslandbouwplein. Het plein heeft maar liefst 100 vierkante meter ruimte voor eetbare wilde kruiden, permacultuur, groene eetbare muren, dak- & balkontuinieren en allerlei andere charmante vormen van eigentijds tuinieren.

Inmiddels zijn diverse bedrijven bezig met het bedenken van plannen voor het Stadslandbouwplein. De eerste definitieve deelnemer van het Stadslandbouwplein is bekend: het Hof van Twello.

Laurette van Slobbe vertelt haar plannen voor de BioVak: de presentatie van producten met een accent op eetbare wilde planten en presentatie van haar boek 'Eten en drinken met wilde planten'. "We denken ook aan misschien een wild plantenhapje om te proeven, zoals ons brandnetelbrood en druivengelei met wilde specerij die wij in onze winkel verkopen. En natuurlijk informatie over onze cursussen, workshops, wilde plantenproeverijen en -kookworkshops die wij als Hof van Twello verzorgen. En natuurlijk kunnen mensen vragen stellen over eetbare wilde planten, aan de hand van mooi fotomateriaal over de planten."

Voor meer informatie:

www.hofvantwello.nl

BioVak vindt plaats in het IJsselhallencomplex in Zwolle op woensdag 18 en donderdag 19 januari 2012.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.