Koppert Biological toont innovaties tijdens Internationale Hortiweek

Koppert is tijdens de Internationale Hortiweek met een stand aanwezig op De Horti Fair (08.0113) en IFTF (B5.07). Dit jaar zijn er weer tal van redenen om Koppert te bezoeken.

Amblydromalus limonicus

De nieuwe roofmijt Amblydromalus limonicus eet meer en reproduceert sneller dan andere generalistische roofmijten. Amblydromalus limonicus bestrijdt trips en witte vlieg maar ook spint staat op het menu. Uniek aan limonicus is dat hij tripslarven van het tweede stadium aanpakt. Bovendien heeft hij een generalistisch eetgedrag en groot temperatuurbereik. De verwachtingen zijn hoog. In onderzoeken kwam hij naar voren als de beste tripsbestrijder maar de roofmijt was moeilijk te kweken. Dat probleem is nu opgelost.

NatuGro

NatuGro is het toepassen van biologische oplossingen zowel boven- als ondergronds, een totaalbenadering die uniek is in de markt. Koppert gaat de markt op met een compleet concept voor onder de grond, met als drie belangrijkste pijlers analyses van het bodemleven, advies en producten. Daarmee voegt het bedrijf een geheel nieuwe dimensie toe aan haar missie om bij te dragen aan een duurzame, schone en dus gezonde manier van telen. Een evenwichtig en gezond wortelmilieu is een stevig fundament voor het verbeteren van plantgezondheid en verminderde afhankelijkheid van chemie.

Delphibug

Delphastus catalinae is een nieuwe roofkever die werkt tegen verschillende soorten witte vlieg, waaronder de twee belangrijkste: Trialeurodes vaporariorum en Bemisia tabaci. Bijzonder aan Delphastus is dat hij blijft presteren onder omstandigheden waarbij andere bestrijders afhaken. Haarden van de witte vlieg die kleverig worden, zijn geen probleem voor deze roofkever. Het beestje is dol op de eieren en larven van de witte vlieg en eet dan ook enorm grote hoeveelheden, wel meer dan 150 eieren per dag. Delphibug wordt toegepast in situaties waar de wittevliegpopulatie uit de hand loopt.

Minipol

Koppert Biological Systems introduceert nu ook een compacte hommelkast, de Minipol. Het kleine broertje van Natupol en Tripol huisvest een hommelkolonie die beter in balans is met de beschikbare hoeveelheid voedsel in het gewas. Daarmee voorziet de Minipol in de behoefte van voornamelijk kleine telers en veredelaars.

Seminar Bodemverbeteraars

Op donderdag 3 november van 10:00 tot 11:30 uur verzorgt Koppert één van de seminars van de Horti Fair. De titel van het seminar is Bodemverbeteraars. Tijdens het seminar zal Ed Moerman van Koppert het NatuGro concept toelichten.

Klik hier
voor meer informatie over de Horti Fair.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.