Vanaf april van dit jaar ligt er bij alle Boni supermarkten 100 procent grasvlees in het schap. Dit rundvlees wordt verkocht onder de merknaam Pure Graze en wordt geproduceerd in Nederland. De dieren eten uitsluitend grassen, klavers en kruiden, grazen jaarrond buiten en zijn volledig antibioticavrij.
De vleesveehouders van Pure Graze wonen verdeeld door het land en zijn gevarieerd biologisch en gangbaar.
Biologisch vleesveehouder Jan Grotemarsink in Stegeren vond de stap naar Pure Graze een logische volgende stap. De dieren liepen al veel buiten, zijn daarom nauwelijks ziek en zijn dan zo wie zo geen antibiotica meer nodig.
Versvlees manager van Boni Vers Ambacht, Gerrit van Zalk is enthousiast. De verkoop heeft een duidelijke stijgende lijn, Boni krijgt veel positieve reacties van klanten.
Ook op de website van Pure Graze stromen de reacties binnen:
'Wat een fijn idee dat ik nu bij mijn Boni Supermarkt echt veilig vlees kan kopen ZONDER antibiotica en dieren die een WAARDIG leven hebben zoals het hoort...hoop dat dit initiatief lekker mag groeien! Complimenten en succes', 'Wat een gaaf initiatief! Ik word direct klant bij jullie!' en 'De kwaliteit is buitengewoon!'
Nederlands grasgevoerd rundvlees is uniek in Nederland. Het vlees geeft een onvergetelijke smaakbeleving en is van nature rijk aan Omega-3 vetzuren.
Door de duurzame manier van produceren, hebben Pure Graze vleesveehouders een beduidende lagere CO2 uitstoot dan gangbare- en biologische bedrijven.

Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
- "Honger in Afrika indirect gevolg van steeds meer biologische producten eten"
- Boeren roepen burgers op om poep en plas te doneren
- Fotoreportage BioXpo - Veel nieuwe producten bij de Nederlandse exposanten
- Machandel nu volledig in Britse handen
- Druiventuin in de verkoop, maar telers stoppen (nog) niet
Top 5 - afgelopen maand
- Annette Harberink vertrekt van Natuurderij Keizersrande
- Europees parlement stemt met grote meerderheid voor marktgestuurde stimulering van bio-landbouw
- Zenderense Es behaalt Skal-certificaat
- Boeren roepen burgers op om poep en plas te doneren
- "Honger in Afrika indirect gevolg van steeds meer biologische producten eten"
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-05-18 Nieuw handboek geeft maatregelen voor diergezondheid en milieu in de biologische varkenshouderij
- 2022-05-17 Maatschap Boerrigter Bio wint Agroscoopbokaal Biologisch
- 2022-05-16 Eerste Belgische varkens geleverd aan De Groene Weg
- 2022-05-11 Tweede Kamer stemt tegen motie over vleestaks
- 2022-04-29 Zo worden stierkalfjes grootgebracht
- 2022-04-19 De Groene Weg in de prijzen met commercial
- 2022-03-31 Kiest u voor gefermenteerd voer voor uw varkens?
- 2022-03-23 "We kunnen het schaarse graan beter aan mensen geven dan aan dieren in de bio-industrie"
- 2022-03-18 Bio-varkenshouders koude vriescel van -40 graden in
- 2022-03-18 BioForum wil nood aan microslachthuizen in kaart brengen
- 2022-03-17 Boeren met Jersey koeien, kalfjes en stierkalveren wisselen ervaringen uit
- 2022-03-09 Biologische varkens in het Jeugdjournaal
- 2022-03-08 Eco Fields wordt Farm Fields
- 2022-03-04 Van 900 naar 1300 biologische vleesvarkens met nieuwe stal
- 2022-02-25 Vlaanderen: Welke impact heeft het PAS-akkoord op de biosector?
- 2022-02-23 TAPP Coalitie blij met steun Rabobank voor eerlijke vleesprijs
- 2022-02-07 "Het eerste volledige jaar dat we biologisch zijn"
- 2022-02-03 "Prijs van vlees zou vanwege milieu-impact 20 tot 60% hoger moeten zijn"
- 2022-01-28 "We willen geen vlees weggooien, daar heeft het dier niet voor geleefd"
- 2022-01-21 Oostenrijk: Veel vraag naar biologisch varkensvlees