"In de afgelopen twintig jaar is het netwerk van Horizon-familieboeren naar meer dan 600 gegroeid. We hebben bijgedragen aan de ontwikkeling en de groei van de biologische zuivelsector", vertelt Mike Ferry, directeur van Horizon.
Ontstaan
Het verhaal van Horizon begon in 1991 in Boulder (Colorado) toen twee veteranen in de natuurlijke voedingsmiddelenindustrie veel potentie zagen in de markt voor biologische zuivelproducten. mark Retzloff en Paul Repetto besloten de kans te wagen. In eerste instantie kozen ze er voor om zes smaken bio-yoghurt te introduceren, maar al snel werd duidelijk dat in biologische melk veel meer potentie zat.Voordat Horizon in bio-melk ging, waren er zeer weinig biologische melkopties voor consumenten.
Dit bleek dus een goede keuze. Vandaag de dag dragen meer dan 50 USDA-gecertificeerde biologische zuivelproducten het logo van Horizon. Vierennegentig procent van de biologische Horizon-melk komt van familiebedrijven. En de overige zes procent van de melk komt van de twee eigen biologische melkveebedrijven van Horizon. Dit hoge aantal familiebedrijven is vrij bijzonder. In totaal zijn er namelijk 624. En het aantal familiebedrijven dat melk aan Horizon levert is 543. Ook zijn er veel familiebedrijven in omschakeling naar biologisch, dit zijn er 81.