Buitengewoon dineren bij Moestuin Maarschalkerweerd

Boergondisch feestmaal in Utrecht op 1 oktober

De vijfde editie van het Boergondisch feestmaal wordt afgesloten in Utrecht met een buitengewoon diner in de biologische stadstuinderij Maarschalkerweerd. Op 1 oktober aanstaande heet biologische tuinder Pieter Jagtman gasten van harte welkom voor het Boergondisch feestmaal. Chef-kok Theo van Beek kookt op de Moestuin Maarschalkerweerd een smaakvol feestmaal, met de dauwverse oogst van het land. Boerderijen in verschillende streken van Nederland verzorgen een buitengewoon culinair onthaal in de stal, de wei of in de boerenschuur. Chef-koks koken speciaal voor deze gelegenheid een bijzonder drie- of viergangen menu met de dagverse biologische oogst van het land: seizoens- en streekgebonden eten op zijn best! Stichting Van Eigen Erf en het Netwerk Biologische InfoCentra promoten met het Boergondisch feestmaal biologische producten uit eigen regio.
 

Boergondisch feestmaal

Het Boergondisch feestmaal op de biologische zorgtuinderij Moestuin Maarschalkerweerd is een smaakvol evenement, dat start om 16:30 uur op zaterdag 1 oktober. Tuinder Pieter Jagtman van Moestuin Maarschalkerweerd ontvangt de bezoekers met een welkomstdrankje en leidt hen rond over de rijkgevulde tuinderij met verse groenten, geurige kruiden en kleurrijke bloemen.

Moestuin Maarschalkerweerd ligt in Utrecht, precies waar de stad in land overgaat en waar de Kromme Rijn meandert. Naast de teelt van groenten en fruit is Moestuin Maarschalkerweerd een uniek project dat met een tuin, de moestuinwinkel en het lunchcafé voorziet in het bieden van dagbesteding en arbeidsintegratie aan mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt. In De Moestuin worden bijzondere, oude rassen gekweekt, met meer smaak. Uiteraard kunnen gasten die bijzondere groentesoorten, kruiden en fruit terugvinden in het menu van het Boergondisch feestmaal. Op zaterdag 1 oktober zijn bezoekers van harte welkom bij de Moestuin Maarschalkerweerd voor een overheerlijk diner.Tuinder Pieter Jagtman oogst dauwverse groenten voor een smaakvol feestmaal. Gasten op de Moestuin Maarschalkerweerd dineren naast het lunchcafé op de tuinderij, vlak naast de weelderig groeiende groenten en geurige kruiden. Chef-kok Theo van Beek maakt van het menu een echte seizoensverrassing.

Data en tijden

Boergondisch feestmaal op de Moestuin Maarschalkerweerd: zaterdag 1 oktober 2011 vanaf 16:30 uur. Er zijn circa zestig plaatsen beschikbaar voor dit bijzondere maal in de tuinderij. Kosten 45 euro inclusief de rondleiding en drankarrangement. Reserveren is een vereiste en kan via www.vaneigenerf.nl.
 
Het Boergondisch feestmaal is een initiatief van de biologische boeren, Stichting Van Eigen Erf en het Netwerk Biologische InfoCentra, in samenwerking met de Taskforce Marktontwikkeling Biologische Landbouw. Het Boergondisch feestmaal is gericht op duurzaam consumeren, het vergroten van bewustzijn over de oorsprong van voeding en het verbinden van 'smaak, authenticiteit en regionaliteit' met producten van de biologische boer(in) uit eigen regio.

Ruim 3000 mensen waren de afgelopen vier jaren op 32 boerderijen door heel Nederland te gast, kregen een rondleiding van de biologische boer en schoven aan voor een rijk gedekte oogsttafel. Ook bedrijven boekten een Boergondisch feestmaal als exclusief arrangement voor een jubilaris, afscheid of juist om een speciale groep klanten te fêteren.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven