Proeverij in natuurvoedingswinkel Brandnetel

De Vegetarische Slager nu ook in Leiden

De Vegetarische Slager heeft nu ook een verkooppunt in Leiden. Natuurvoedingswinkel Brandnetel in Leiden, al 18 jaar een vegetarische winkel, verkoopt vanaf heden de producten van De Vegetarische Slager.

Plantaardige vleesvervangers met een spectaculaire bite en smaak,die door topkoks wordt omschreven als 'sappiger dan kip, malser dan varken'. De plantaardige keuken van de 21e eeuw, de lekkerste manier om dieren, natuur, milieu en de gezondheid te ontzien.

Volgens De Volkskrant maakt De Vegetarische Slager de lekkerste vegetarische gehaktbal van Nederland. Beleef het mee vanaf deze maand bij natuurvoedingswinkel Brandnetel aan de vrouwensteeg 5 in Leiden.

Op maandag 19 september van 14:00-17:00 uur wordt een proeverij georganiseerd door De Vegetarische Slager. Iedereen is van harte welkom om te komen proeven!
 

Een greep uit de delicatessen:

De Vegetarische Slager Gehaktbal: Gewoon een lekker balletje uit de jus, maar dan vegetarisch! Op een wit puntje met mayo of bij de andijvie stamppot met een kuiltje voor de jus.

De Vegetarische Slager Kipspiesjes: Die je met (zelfgemaakte) pindasaus omtovert tot een sateetje of je serveert de spiesjes met een salsa als onvervalste Mexicaanse kipspiesjes. Benadruk wel even tegen je gasten dat het van de Vegetarische Slager en bewaar de verpakking, anders geloven ze je nooit. Het is een ongelooflijke doorbraak dat deze puur plantaardige Kipspiesjes die in bite, structuur, uiterlijk en smaak zelfs door kenners niet van kip te onderscheiden zijn, geen enkel bestanddeel van dierlijke herkomst hebben. Ze kunnen de wereld een heel andere aanzien gaan geven!

De producten van de Vegetarische Slager hebben hetzelfde uiterlijk, dezelfde bite en dezelfde structuur als vlees, maar zijn gemaakt van regionaal geteelde biologische lupine of sojabonen die niet genetisch gemanipuleerd zijn.


De gehaktbal en de kipspiesjes

Er is een assortiment van onder andere gehaktballen, spekjes, tonijnvervanger (eveneens niet van echt te onderscheiden), kipspiesjes, steaks en nog veel meer. En ook het biologische assortiment van de Vegetarische Slager groeit snel: biologische kroketten, bitterballen, saucijzenbroodjes, shoarma enz.

De vegetarische slager levert een bijdrage aan duurzaamheid en bewustwording zijn. Vermindering van de vleesconsumptie is in het belang van dierenwelzijn, biodiversiteit, waterbesparing, grondstofvoorziening en een stabiel klimaat. Bovendien bestrijdt het klimaatverandering, dierziektencrises, een fosfaatcrisis en honger in de wereld. Op dit moment wordt 50 procent van de wereldgraanoogst en 80% van het landbouwareaal opgeslokt door de veehouderij. Wanneer die plantaardige eiwitten rechtstreeks voor menselijke consumptie worden aangewend is dat veel effici├źnter en duurzamer.

Voor meer informatie:

Natuurvoedingswinkel Brandnetel
Vrouwensteeg 5
Leiden
071 5127138
www.brandnetelbio.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven