Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

20 miljoen liter bio-melk tekort in Nederland

Nederland kampt met een tekort van 20 miljoen liter biologische melk. Oorzaak is de sterk stijgende vraag naar biologische zuivelproducten. Dat meldt Rene Cruijsen, voorzitter samenwerkingsverband Eko Holland.

Het tekort aan biologische zuivel wordt momenteel geïmporteerd uit Engeland. Nederland telt nu vier partijen die biologische melk verkopen. Arla, FrieslandCampina, Vecozuivel en Weerribben Zuivel.

Melk met certificering

In totaal staat de Nederlandse biologische melkproductie garant voor 40 miljoen liter, ter waarde van ruim 22 miljoen euro. Om biologische melk te produceren moeten boeren aan diverse eisen voldoen. De melk met de certificering levert boeren wel 14 eurocent per liter meer op.

Duurzaamheid

De laatste tien jaar is de markt voor biologische zuivel in Nederland verdubbeld. "Er wordt veel reclame gemaakt voor biologische melk. Daarnaast is er in Nederland meer aandacht voor duurzame producten. Consumenten worden beter geïnformeerd over wat ze nu daadwerkelijk eten en drinken", aldus Cruijsen. Door deze veranderingen verwacht Cruijsen dat de vraag de komende jaren alleen maar verder zal stijgen.

Bron: VMT
 
Publicatiedatum: