"Corrie zoekt opvolger: "In de adviesrol moet je echt groeien"

Reformhuis Tilia al 27 jaar een begrip in Lekkerkerk en omgeving

Tholen – Corrie Korevaar runt Reformhuis Tilia in Lekkerkerk al zevenentwintig jaar. De winkel is in haar jarenlange bestaan echt een begrip geworden in Lekkerkerk en omgeving. "Ik kan al jaren klanten uit Krimpenerwaard verwelkomen." Ook worden klanten door de in het pand gevestigde iriscopiste doorverwezen naar de winkel. "Dat is ideaal, dit past erg goed bij dit reformhuis."
 

Ruim aanbod aan biologische koeken

Reformhuis Tilia zat eerst op de hoek van de straat gevestigd. "Daar waren we echt uitgegroeid, het werd toen tijd voor een ruimer pand." De verhuizing heeft acht jaar geleden plaatsgevonden. In het nieuwe pand kreeg ze ruimte voor meer producten. Zo zijn bij Tilia groentetassen van Odin verkrijgbaar. Ook verkoopt ze iedere zaterdag biologisch brood van Bakker Verbeek uit Geldermalsen. "Daar reageren mijn klanten erg enthousiast op."Eén wand van het reformhuis is volledig gevuld met biologische producten, dit varieert van jam tot pastasauzen. "Dit is in de loop van de jaren steeds meer geworden door de vraag van de klanten. Al merk ik inmiddels de concurrentie van de reguliere retail wel." In het reformgedeelte merkt ze dat vooral het aantal voedingssupplementen blijft toenemen. Ook investeren de bekende merken steeds in nieuwe verzorgingsproducten. "Het blijft in beweging, maar dat maakt het ook zo interessant."


Veel natuurlijke verzorgingsproducten

Corrie vindt vooral de adviserende rol leuk. "Van mijn advies kan je op aan. Luisteren naar de mensen is hierbij het belangrijkst. In deze rol moet je echt groeien." Al is dit volgens Corrie wel afhankelijk van wat er vervolgens met het advies gedaan wordt. "Zo is het belangrijk om bij een kind met Adhd ook de voeding aan te passen. Alleen visolie tot je nemen helpt echt niet. Je voeding heeft hier zoveel invloed op."

Ze is vanuit het zakenleven de reformwereld ingestapt. "Ik zocht naar een winkelconcept dat nog ontbrak in Lekkerkerk en kwam daarbij al snel bij een reformhuis uit." Ze heeft vervolgens de Vereniging van Nederlandse Reformhuizen overtuigd van haar ambitie. "Dit was wel hard werken. Ik moest natuurlijk enorm veel kennis opdoen. Maar dit is goed gelukt. Ik leerde hierbij ook veel van de klanten."


Corrie geeft advies aan één van haar klanten

Opvolger

Corrie is eerder dit jaar 65 geworden. Hoewel ze er nog altijd vol voor gaat, geeft ze aan te willen stoppen als ze een goede opvolger heeft gevonden. "Ik wil wel dat diegene het op een andere manier gaat doen. Het lijkt me leuk om dit te volgen."

Voor meer informatie:

Corrie Korevaar
Reformhuis Tilia
Lange stoep 21
2941 AE Lekkerkerk
0180 669047
infotilia@planet.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.