Graanopbrengst mogelijk lager door natte weersomstandigheden

Tholen - LTO heeft gemeld dat de opbrengst van graan zo'n tien procent lager is dan in normale, minder natte, jaren. Of dit ook voor de biologische graanoogst geldt, is nog niet duidelijk. Henri Hendrikse geeft aan dat men nog volop bezig is met innames. De oogst is al grotendeels gebeurd. "Volgende week hebben we een beter beeld van de opbrengst", aldus Henri.

Harry Donker van BD Graan in Middenmeer vertelt dat het zeker geen makkelijk jaar is, maar volgens hem is de biologische graanopbrengst over het algemeen gewoon goed. "In het voorjaar zijn wel wat roestschimmels ontstaan. Daardoor is de opbrengst op die percelen gehalveerd of zelfs nog lager." Harry denkt niet dat de veehouders iets gaan merken van de lagere opbrengst "De niet bakwaardige tarwe wordt sowieso tot diervoeder verwerkt. Er is dus mogelijk wel minder baktarwe beschikbaar. "

Johannus Petrus Kors van korenmolen De Zandhaas in Santpoort Noord vertelt dat wat de graanboeren binnen hebben gehaald volgens hem gewoon goed is. Hij heeft er zelf weinig zicht op omdat het graan dat hij binnen krijgt al gereinigd is. "Ik heb gehoord dat een aantal van de boeren de oogst al voor de regenperiode binnen hadden en dat zij een goede oogst hebben. Er werd zelfs gesproken over een betere kwaliteit dan vorig jaar."

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.