Andy Watt van Syngenta East Africa:

"Biologische landbouw op dit moment geen optie voor Afrika"

Veel milieuactivisten proberen de biologische landbouw te bevorderen, maar het gebruik van kunstmest is nog steeds onmisbaar in Afrika om de voedselzekerheid te realiseren. Dit is de mening van Andy Watt, directeur van Syngenta East Africa, in een interview met 'How we made it in Africa'.

"Biologische landbouw is op dit moment geen optie voor Afrika. Afrika moet in staat zijn om voldoende voedsel voor zichzelf te produceren en om dit te bereiken is het nodig dat de boeren kunstmest gebruiken om een goede opbrengst te kunnen oogsten. Met biologische landbouw is dit niet mogelijk", zegt Watt.

Hij stelt dat biologische landbouw een luxe is voor de westerse wereld. Door te lage opbrengsten is de biologische landbouw geen optie voor een ondervoed continent als Afrika. "We moeten aandringen op een intensieve voedselproductie in Afrika om voedselzekerheid te bereiken. Hoe dan ook ben ik geen voorstander van overmatig gebruik van chemische gewasbeschermingsmiddelen die negatieve effecten op het milieu hebben."

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.