Sponsort 'I love beeing'

EkoPlaza kiest voor de bij!

Wist u dat we kampen met een massale bijensterfte? En dat in Nederland de bijensterfte het hoogst van heel Europa is? De huidige bijensterfte na de winter ligt op dertig procent, in plaats van de gebruikelijke tien procent. Anderzijds is er een toename in de gewassen die bestuiving nodig hebben. Voor stichting The Tipping Point een reden om in actie te komen en het beeing festival te organiseren. EkoPlaza treedt op als sponsor van dit festival.

Waarom voelt EkoPlaza zich betrokken?

Tachtig procent van de planten op aarde zijn voor hun voortplanting en evolutie afhankelijk van bestuiving. Geen bestuiving betekent het verlies van producten zoals groenten, noten, koffie fruit, chocolade, zaden en kool. En dat wil EkoPlaza natuurlijk niet. De wereldbevolking groeit en zonder bijen en bestuiving ontstaat er steeds meer schaarste, worden ecosystemen zwakker en gaat onze gezondheid erop achteruit.

Wat gaat EkoPlaza doen?

Tijdens het festival zal EkoPlaza met een bakfiets vol met lekkere appelen voor de dorst aanwezig zijn. Want ook die appelen zouden er niet zijn zonder de bij:
"Iedere bloem heeft 5 bloemblaadjes en in het midden staat een kransje meeldraden. Boven aan elk meel draad zit een geel propje stuifmeel. Als de zon schijnt komen er bijen op zoek naar het zoete sap in de bloem. Tegelijk nemen ze stuifmeel uit de bloem mee, op hun poten of zo maar ergens aan hun lijf. Zo brengen ze stuifmeel van de ene appelbloem op de ander. Als de appelbloesem bestuift is, dan vallen de bladeren uit en de meeldraden verdrogen. Nu zit het werk van de bijen er op. De appelboom is uitgebloed. Maar overal tussen de bladeren zie je kleine appeltjes zitten…"

Met die appel wordt een kortingsbon uitgedeeld om mensen kennis te laten maken met al de andere lekkere biologische producten die EkoPlaza verkoopt en die we zonder de bij niet zouden hebben.

Na afloop van het evenement is er een diner voor genodigden. EkoPlaza sponsort al de ingrediënten die de koks nodig hebben om het diner te maken. De koks staan voor een uitdaging, omdat ook deze ingrediënten gekozen zijn, die er zonder de bij niet waren…

Voor meer info, kijk op www.ilovebeeing.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven