Kansmaker Förderpreis Ökologischer Landbau

Jury brengt bezoek aan genomineerde Weingut Zähringer

Voor de twaalfde keer kondigde het ministerie van Voedselvoorziening, Landbouw en Consumentenbescherming de Förderpreis Ökologischer Landbau aan. Uit de 66 inzendingen is biologische Weingut Willem Zähringer uit Heitersheim, samen met vijf andere bedrijven, genomineerd voor de prijs. Aan het eind gaat de prijs van 22.500 euro naar maximaal drie winnaars.

De bedrijven zijn deze week aan een nauw onderzoek onderworpen. De jury ging namelijk bij de genomineerde bedrijven op bezoek. Zo bekeek de jury ook de wijngaard Zähringer. Zähringer runt het bedrijf volgend jaar al 25 jaar. De wijngaard is een familiebedrijf en bestaat al sinds 1844. Bedrijfsleider Paulin Köpfer begeleidde de jury.De jury was vooral enthousiast over het humusaandeel van meer dan vier procent in een uitstekende bodemstructuur. "Dit is de biologische landbouw, het leeft," zegt Cornelia Blumenschein, voorzitter van de vereniging van de biologische landbouw in Dresden, verheugd over de hoeveelheid micro-organismen in de bodem.

Nu is het nog afwachten wie de jury zal verkiezen. De onderscheiding wordt pas in januari 2012 door Ilse Aigner uitgereikt tijdens de 'Grüne Woche'. De wijnproducent vindt het in ieder geval al een hele eer om genomineerd te zijn.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven