Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ex-gevangene schrijft valse cheques uit

Bio-bedrijf in Minnesota verknalt fondsenwerving voor basiliek

Een biologische voedselbedrijf dat gerund wordt door een ex-gevangene, veroorzaakt de nodige ophef in Minnesota. Nature's Prime Organic Foods, gevestigd in Victoria, schreef voor bijna 40.000 dollar aan valse cheques uit. Dit was ten behoeve van de betaling van de sponsorgelden voor de 'Basilica Block Party'. Dit was een twee dagen durend evenement in juli. De basiliek wilde hiermee fondsen werven voor de renovatie van de basiliek. De retailer zou ook verschillende stands financieel ondersteunen, waaronder de Cities97 VIP tent, maar heeft dit nagelaten.

"Een deel van de vergoeding die hij ons verschuldigd is, zullen we op de basiliek van St. Mary moeten verhalen", regt Brian Marinnis. Hij is werkzaam bij Clear Channel Radio Minneapolis, waartoe ook Cities97 behoort. Maginnis schat dat de basiliek bijna 100.000 euro verlies zal draaien, als Nature's Prime niet betaalt. Een woordvoerster van de basiliek, zegt dat de fondsenwerving ondanks de 'ongelukkige situatie' over het algemeen een succes was.

Ook vele anderen die zaken deden met het bedrijf, klagen over ongedekte cheques en langdurige vertragingen in de levering.

Velen nemen het vooral Ron Wolfbauer kwalijk, hij runt Nature's Prime. Zijn vrouw Dawn begon het bedrijf terwijl Ron in de federale gevangenis een straf uitzat voor oplichting. Hij had vroegere klanten voor meer dan 1,7 miljoen dollar opgelicht. Sommige van de huidige schuldeisers zeggen dat ze zich bewust waren van het verleden van Wolfbauer, maar andere niet.

Bij Nature's Prime waren op het hoogtepunt twintig mensen werkzaam, maar verschillende werknemers zijn de afgelopen maand gestopt, omdat zij hun loon niet kregen.
Publicatiedatum: