"Jaap de Vries: "Biologische bedrijfsvoering van bedrijf staat niet ter discussie"

Delhaize haalt Nederlandse biologische eieren uit voorzorg uit de schappen

Tholen - Delhaize heeft uit voorzorg een partij biologische eieren die uit Nederland afkomstig is teruggeroepen. De Belgische supermarktketen geeft de volgende verklaring: Ten gevolge van analyses naar aanleiding van een mogelijke contaminatie met dioxine in een Nederlandse biologische legpluimveehouderij heeft Delhaize beslist uit voorzorg de hieronder vermelde bio-eieren terug te roepen van bij de consumenten. Delhaize wil dat haar klanten en consumenten geen enkel gezondheidsrisico lopen en vraagt consumenten deze producten niet te consumeren en ze terug te brengen naar de winkel.

Een eerdere levering van het betreffende bedrijf bevatte licht verhoogde dioxinegehaltes. De Levensmiddelenkrant meldt dat deze eieren niet in de handel terechtgekomen, maar uit voorzorg is besloten de eieren van het bedrijf terug te roepen die wél in de supermarkten liggen. Het is nog niet duidelijk waar de besmetting vandaan komt. In ieder geval niet uit het voer, meldt de Nederlandse voedsel- en warenautoriteit nVWA. Van biologische eieren is bekend dat deze soms hogere dioxinegehalten bevatten doordat de dieren in de uitloop dioxine uit de bodem op kunnen nemen.

Skal-directeur Jaap de Vries geeft aan dat dioxine een voedselveiligheidskwestie is. "We zijn wel op de hoogte van de situatie, maar spelen bij dioxine geen actieve rol, want de nVWA is bevoegd." Hij benadrukt dat de bio-status van de Nederlandse producten niet ter discussie staat. "De consument is beschermd, want deze eieren worden niet verkocht", aldus De Vries. Ook heeft Skal geen reden om aan de biologische bedrijfsvoering van het betreffende bedrijf te twijfelen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven