Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Chinezen gaan biologisch telen om exploderende meloenen te voorkomen

De Chinese teler Liu Mingsuo wilde gewoon een goed gewas telen en geld verdienen maar werd wereldberoemd met zijn exploderende meloenen. De watermeloenen waren behandeld met een groeihormoon. De teler uit de provincie Jiangsu vond een dag nadat hij zijn vruchten had bespoten meer dan 100 ontplofte watermeloenen. In de dagen erna werden dat er steeds meer.

Het verhaal van de exploderende watermeloenen ging de hele wereld over. Maar wat voor de lezers een lachertje was, bezorgde China een voedselschandaal. En dit was helaas niet het enige schandaal omtrent de voedselveiligheid in het land. Een kleine groep Chinese telers is dan ook begonnen met biologische teelt om er zeker van te zijn dat zij en hun families veilig kunnen eten. Ze hebben een coöperatie, genaamd Mother's Green Alliance, opgericht.

Liu Yujing inspecteert alle bedrijven die aangesloten zijn bij deze coöperatie. "We willen voedingsmiddelen die vrij zijn van gewasbeschermingsmiddelen en kunstmatige toevoegingen", laat hij weten. Ook is Mother’s Green Alliance nog op zoek naar nieuwe telers en leveranciers om de groep verder uit te breiden.
Publicatiedatum: